U bent hier:

Glaswol

Glaswol is een veelzijdig product dat gebruikt wordt voor onder andere dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Glaswol is de juiste keuze voor uw isolatieproject wanneer u een relatief hoge isolatiewaarde wilt bereiken, het niet uitmaakt dat er ruimte verloren gaat door de dikte van het materiaal en wanneer uw isolatie-project niet teveel mag kosten. Daarnaast is glaswol onbrandbaar en makkelijk in gebruik. Glaswol is zowel als rol, als plaat en ook met spijkerflens verkrijgbaar en makkelijk op maat te snijden met een isolatiemes of isolatiezaag

Glaswol Outlet extra voordelig

Wist u dat glaswol tot 80% uit gerecycled glas bestaat? Het gerecyclede glas wordt op een zeer hoge temperatuur verhit. Van het glas worden tijdens het ‘spinproces’ glaswolvezels getrokken. Hoewel glaswol soms met jeuk wordt geassocieerd is dit wat betreft de producten van Knauf onterecht. Knauf werkt namelijk met ECOSE; een bindmiddel dat ervoor zorgt dat de glaswol minder irriteert aan huid en handen, maar dat de glaswol ook geurloos en stofarm maakt.  

Welke glaswol?

Glaswol op rol

Glaswol is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Elke soort glaswol heeft zo zijn eigen specificaties. Glaswol rollen met een spijkerflens zijn bijvoorbeeld voorzien van een aluminium rug die dampwerend werkt. Hierdoor is de glaswol met spijkerflens geschikt voor een hellend dak (zoals een zolder), plat dak isolatie van binnenuit en wanden. Maar voor het isoleren van een hellend dak kunt u ook een kale rol glaswol gebruiken in combinatie met een dampwerende folie. 

Een standaard rol glaswol of glaswol plaat kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor voorzetwand isolatie en scheidingswand isolatie, maar ook voor dak, muur of houtenvloer isolatie. Glaswol-platen zijn stevig en kunnen daarom gemakkelijk gebruikt worden voor vloeren en gevels. Glaswol spouwplaten zijn speciaal gemaakt voor het isoleren van spouwmuren. 

Geluidsisolatie 

Hoe meer massa een isolatiemateriaal heeft, des te beter is de geluidsisolatie. In het assortiment van Knauf isolatie vindt u Acoustifit. Dit product is speciaal voor geluidsisolatie ontwikkeld. Ook de Knauf MW35 (een minerale wol) biedt een uitstekende geluidsisolatie. Het voordeel van werken met glaswol voor geluidsisolatie is dat u ook meteen het voordeel van een goede thermische isolatie heeft. Een aangenaam warme woning in de winter en een koele woning in de zomer!

Onbrandbaar

Knauf glaswol

Glaswol is onbrandbaar. Kale glaswol, minerale wol en glaswol met glasvlies voldoen allemaal aan brandklasse A1. Dit betekent dat het materiaal onbrandbaar is en bij brand geen rook vormt. Ook ontstaat er dan geen druppelvorming. Is brandveiligheid belangrijk voor uw isolatieproject? Combineer de glaswol dan met Fermacell vloerelementen. Deze vloerplaten zijn namelijk brandwerend! Een Fermacell plaat van 20 mm dik biedt een brandwerendheid van 30 minuten.

Waterafstotend

Glaswol bestaat uit onder andere uit glas en bindmiddelen. Hoewel glas geen water opneemt, zijn de bindmiddelen wel gevoelig voor vocht. Wordt glaswol nat, dan gaan de glasdraden aan elkaar kleven. Daarom is het belangrijk om damp op de juiste manier af te voeren en te zorgen voor een dampscherm (isolatie folie). Wanneer glaswol op de juiste manier gebruikt wordt zijn vocht en water geen probleem. 

Ontwerpvrijheid

Binnenafbouw, gevels en het dak: glaswol-isolatie is voor allerlei toepassingen geschikt. Het materiaal is eenvoudig te zagen of te snijden, hierdoor kunt u het isolatiemateriaal ook voor moeilijke hoeken en bijzonder vormen op maat maken.