U bent hier:

Glaswol

Glaswol wordt veel gebruikt voor de isolatie van daken, vloeren, wanden en muren. Het materiaal is populair, omdat het goedkoper is dan steenwol en het een iets hogere isolatiewaarde heeft. Glaswol is zowel op een rol als een plaat te verkrijgen en makkelijk op maat te maken met een mes. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij verschillende varianten Knauf glaswol in ons assortiment.

  1. De eigenschappen van glaswol
  2. Wanneer gebruik ik welke glaswol?

De eigenschappen van glaswol

Glaswol heeft goede thermische en geluiddempende eigenschappen. Dit betekent dat de ruimte warm aanvoelt en u geen last heeft van een irritante nagalm of andere storende geluiden. Het materiaal is ook zeer brandveilig, dankzij zijn hoge mate van onbrandbaarheid (Euro-brandklasse: A1/A2).

Glaswol heeft wel één nadeel: het kan tot huidirritatie en ontstekingen leiden. Tijdens het plaatsen van glaswol komen er namelijk verschillende minerale vezels vrij. Daarom is het belangrijk dat u tijdens het plaatsen van dit isolatiemateriaal een stofbril, stofmasker en handschoenen gebruikt. Gelukkig heeft Knauf hier ook wat aan gedaan. Zij hebben de Knauf Ecose Technolgy ontwikkeld. Het bindmiddel wat hiervoor gebruikt wordt irriteert minder en er komen minder stoffen vrij. Hierdoor is het een stuk gebruiksvriendelijker. Vrijwel alle Knauf producten die wij aanbieden, zijn ontwikkeld met de Knauf Ecose Technology.

U kunt glaswol goed gebruiken als:

  • U een relatief hoge isolatiewaarde wilt bereiken
  • Het u niet heel veel uitmaakt dat er enige ruimte verloren gaat door de dikte van het materiaal
  • Het niet teveel mag kosten

Wanneer gebruik ik welke glaswol?

Glaswol is in verschillende soorten beschikbaar. Elk soort heeft zo zijn eigen specificaties. Rollen met een spijkerflens zijn bijvoorbeeld voorzien van een aluminium rug die dampwerkend werkt. Hierdoor zijn ze geschikt voor hellende daken, zolders en wanden. Glaswol spouwplaten daarentegen zijn juist geschikt voor spouwmuren. De reguliere platen en rollen zijn voor vele doeleinde te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan dak-, wand-, muur-, en vloerisolatie. Platen zijn wat steviger en kunnen daarom beter gebruikt worden voor vloeren en gevels dan rollen.