usp icons
Al 122.358 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop
Filteren
Filteren
Sorteren
ISDE
Lambdawaarde
Materiaal
Toepassing
Oppervlak
Inhoud
Laagdikte
Prijs
-

EPS parels

EPS parels nodig? In ons assortiment vind je grijze HR++ EPS-parels en witte EPS-parels (ook wel piepschuim of Tempex genoemd). De grijze HR++ parels hebben een hogere isolatiewaarde dan de normale witte EPS-parels. Dit betekent dat je met HR++ parels minder dik hoeft te isoleren dan met de normale witte parels om dezelfde Rd-waarde te halen. 

Bestseller
EPS HR++ Parels 333 liter per zak
4.8 star
  • bulletLambdawaarde: 0.0324
  • bulletInhoud: 333 liter
  • bulletLaagdikte: 20 cm
v.a.29,95
Op voorraad (250+ zakken)

Heb je een ondiepe kruipruimte? Dan is het praktischer om voor de parels met een hogere isolatiewaarde te kiezen (HR++). Heb je genoeg ruimte in de kruipruimte? Dan kun je een dikkere laag EPS parels kwijt. De witte parels zijn dan een prima keuze. Houd er rekening mee dat de parels zeer licht zijn en gemakkelijk wegrollen of -waaien. Maak de zakken waarin de parels geleverd worden daarom voorzichtig open wanneer je ze gaat gebruiken. 

In een kleine kruipruimte is het lastig werken. Daarom vallen isolatiematerialen zoals PIR-platen al snel af, want je hebt in dat geval te weinig ruimte om de platen te bevestigen of om in de kruipruimte te kruipen. Ook dan biedt bodemisolatie een perfecte oplossing. Voor het aanbrengen van bodemisolatie met parels en chips hoef je namelijk niet in de kruipruimte te werken. Je kunt ze vanaf het kruipluik over de bodem van de kruipruimte verspreiden.

Wanneer je de parels in een kruipruimte met leidingwerk wilt plaatsen, dan is het verstandig om in plaats van parels voor onze isolatiechips te kiezen. De EPS-parels worden namelijk statisch en gaan aan het leidingwerk plakken. Mocht je ooit werkzaamheden aan leidingwerk moeten doen, dan zijn de EPS-parels moeilijk van het leidingwerk te krijgen wat je werk zal belemmeren. De chips daarentegen schuif je gemakkelijk aan de kant.