EPS / Tempex

EPS is ook wel bekend onder de naam Tempex of piepschuim isolatie. Het is een afkorting van geëxpandeerd polystyreen. De isolerende werking van de platen is vooral te danken aan de stilstaande lucht dat in de EPS platen opgevangen zit. EPS heeft ongeacht de dikte een lambdawaarde van 0,036 W/(m.K). Een voordeel van EPS is dat het heel licht van gewicht is. Hierdoor is de isolatie gemakkelijk te tillen en te plaatsen. EPS wordt vooral gebruikt als betonvloerisolatie, maar het isolatiemateriaal is ook voor andere toepassingen geschikt, zoals (buiten) gevelisolatie. 

Direct naar: EPS platen | HR++ isolatieparels | EPS isolatieparels

Het grootste voordeel van EPS en Tempex is de prijs. De piepschuim isolatieplaten zijn voordelig en hebben een redelijke isolatiewaarde. Daarnaast is EPS-isolatie licht van gewicht waardoor het makkelijk te verwerken is. De EPS-platen zijn uitermate geschikt voor vloerisolatie. Kunt u vanuit de kruipruimte isoleren, heeft u een betonvloer en is er voldoende ruimte aanwezig voor isolatiemateriaal? Dan is EPS een goede keuze! U kiest een dikke EPS isolatieplaat, zodat u een hoge isolatiewaarde behaald en u lijmt de platen direct tegen de onderkant van uw betonvloer.

Ons assortiment Tempex producten

Piepschuim isolatieplaten zijn niet de enige Tempex producten in ons assortiment. Ook onze EPS-parels en HR++ parels vallen onder het EPS-assortiment. De parels worden gebruikt om kruipruimtes te isoleren, alhoewel de witte parels ook voor zitzakvulling gebruikt kunnen worden. 

Heeft u vragen over de verwerking van EPS of wilt u graag een offerte op maat voor grotere aantallen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een ander voordeel van EPS is dat het materiaal relatief milieuvriendelijk is. Dat is het geval omdat de platen uit slechts één materiaalsoort bestaan: Polystyreen (2%). De rest van een EPS plaat bestaat uit lucht. Bovendien is EPS een isolatiemateriaal dat keer op keer gerecycled kan worden. Tijdens de productie van EPS wordt de Polystyreen met pentaan (een soort gas) opgeblazen tot de bekende bolletjesvorm. Dit gas verdwijnt tijdens de productie weer uit het materiaal waarna er piepschuim isolatie (of EPS parels) overblijft als eindproduct.

EPS isolatieplaten