Glaswol kale rol (Knauf Naturoll)

Kale glaswol rollen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Denk aan het isoleren van (houten) daken, wanden, muren en vloeren. De kale glaswol laat zich in deze gevallen goed tussen balken of profielen klemmen. U vindt de Knauf Naturoll 032, 035 en 037 glaswol bij ons. Waarbij bijvoorbeeld de Naturoll 032 vrij stug is, maar wel de hoogste isolatiewaarde biedt. De Naturoll 037 isoleert daarentegen wat minder, maar is erg veerkrachtig. Lees hier hoe u Naturoll glaswol moet gebruiken.

De soorten Knauf Naturoll glaswol

Bepaal de vakbreedte

Het Naturoll-assortiment bestaat uit verschillende uitvoeringen. Wel zijn het allemaal kale rollen zonder bekleding en voorzien van de speciale Ecose Technology. Glaswol met deze techniek is geproduceerd met een ander soort bindmiddel (ecose), waardoor het eindproduct aanzienlijk minder irriteert dan traditionele glaswol. De voordelen hiervan merkt u vooral bij het verwerken.

Het verschil tussen de rollen zit in de persing van het materiaal. Hoe hoger de persing, hoe meer materiaal er in de rol verwerkt zit. Dit resulteert in een hogere isolatiewaarde en een stugger product. De cijfers in het type Naturoll staan voor de lambdawaarde van de glaswol. Hoe lager dit cijfer, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe stugger het materiaal.

Vindt u een hoge isolatiewaarde belangrijk? Kies dan voor de Naturoll 032. Gaat de veerkracht van het materiaal boven de isolatiewaarde? Kies dan voor de Naturoll 037. Of kies voor het beste van beide eigenschappen en isoleer met de 035.

Het aanbrengen van Naturoll glaswol

Bepaal de juiste afmeting
Naturoll glaswol laat zich het beste tussen de balken klemmen (of profielen, in het geval van een frame). De afmeting van de rollen is afgestemd op de meest gangbare afstand tussen de balken in de meeste woningen. De juiste maatvoering van het glaswol is de vakbreedte + overmaat. De vakbreedte is wat kleiner dan de hart-op-hart-afstand, zoals u in onderstaande illustratie kunt zien. De benodigde overmaat bepaalt u eenvoudig aan de hand van de Naturoll verwerkingsinstructie.

Laat het materiaal goed aansluiten

Laat het materiaal goed aansluiten
Het aanbrengen van de rollen is vrij eenvoudig, maar er zijn wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Het eerste punt is de maat. Om het beste resultaat te bereiken, moet elk hoekje geïsoleerd worden. Dit betekent dat de rol strak in de constructie geplaatst moet worden. Meten is weten in dit geval. Daarnaast wil het nog wel eens gebeuren dat u obstakels tegenkomt in de constructie. Dit kunnen bijvoorbeeld extra latten zijn. Laat u niet verleiden om de rol hier overheen aan te brengen. Zo ontstaan er namelijk kieren. Het is beter om wat extra stukjes glaswol op maat te snijden, zodat de isolatie goed aansluit op het obstakel. Zo weet u zeker dat de isolatie overal even dik wordt aangebracht. Wist u dat minerale wol ook geschikt is voor het isoleren van een plat dak van binnenuit? Dat maakt minerale wol een veelzijdig product!

Wanneer u de glaswol heeft aangebracht, kunt u de isolatie afwerken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de bij ons verkrijgbare panlatten en plaatmateriaal (gipsplaten, OSB, etc.).

Heeft u vragen over de Naturoll kale glaswol of de geschiktheid voor uw toepassing? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies!