Folie

Folie voor isolatiemateriaal nodig? Vocht en condens mogen niet in contact mogen komen met uw isolatiemateriaal. Daarom is het belangrijk om de juiste folie op de juiste manier in uw constructie te verwerken. Als u besluit om een gevel- of dakconstructie te isoleren, dan wilt u niet te maken krijgen met vochtproblemen. Vocht zorgt voor schimmel en houtrot met een ongezond leefklimaat tot gevolg.

  • Dampopen folie (om vocht de gelegenheid te geven naar buiten toe te verdampen)
  • Dampremmende folie (om condensatie buiten de constructie te houden)
  • Klimaatfolie (vochtregulerend, dus zowel damp-open als dampremmend)
  • Radiatorfolie plaatst u achter een radiator. Hierdoor kan er minder warmte ontsnappen en wordt de muur waaraan de radiator bevestigd is niet opgewarmd. Hiermee bespaart u op de stookkosten. 

Dampopen folie 

Folie voor isolatiemateriaal op rol

Damp-open folie wordt aan de koude kant (buitenzijde) geplaatst. De koude kant bevindt zich tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal. Een damp-open folie zorgt ervoor dat opgehoopt vocht dat in het isolatiemateriaal zit, naar buiten toe kan verdampen. Ook zorgt het ervoor dat er geen vocht van buitenaf binnenkomt. De voornaamste functie van deze folie is dus het droog houden van de isolatie. Hierdoor blijft het isolatiemateriaal in goede staat.

Dampremmende folie

Breng dampremmende folie altijd aan de warme kant van het isolatiemateriaal aan. Hierdoor wordt het vocht buiten de constructie gehouden. De warme kant bevindt zich bij dakconstructies altijd onder het isolatiemateriaal. Bij gevels bevindt de warme kant zich altijd aan de binnenkant van het gebouw.

Klimaatfolie

De meeste soorten folie hebben één functie: het is een dampremmende of een dampdoorlatende folie, maar klimaatfolie doet allebei. Een klimaatfolie laat de constructie sneller drogen, omdat de contructie zowel naar buiten als naar binnen kan drogen.

Radiatorfolie

Dankzij radiatorfolie wordt de muur waaraan de radiator hangt niet opgewarmd. Alkreflex® One is een samengestelde reflectiefolie; twee lagen puur aluminium aan weerszijden van een kern van luchtkussenfolie. In combinatie met een luchtspouw van 20 mm aan beide zijden, biedt Alkreflex® One een optimale isolatiewaarde door reflectie van stralingswarmte.

Wilt u meer weten over folie? Kijk dan eens naar ons artikel over folie in ons Kenniscentrum