Glaswol

Glaswol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat gebruikt wordt voor onder andere dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Wilt u werken met isolatie dat een goede isolatiewaarde heeft, licht van gewicht is en bovendien heel veelzijdig is? Dan is glaswol een uitstekende keuze! Daarnaast bezit glaswol nog een paar hele prettige eigenschappen, want glaswol is onbrandbaar en dankzij z'n stevige, maar flexibele samenstelling, makkelijk te verwerken. Om glaswol op maat te maken gebruikt u een isolatiemes of isolatiezaag. Voor dunnere glaswol rollen of platen kunt u ook een schaar gebruiken. Glaswol is zowel op rol, als plaat, als spouwplaat en ook met spijkerflens verkrijgbaar in onze webshop.  

Waar is Glaswol isolatie toepasbaar?

Glaswol is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Elke soort glaswol heeft zo zijn eigen specificaties.

Glaswol Rol Isolatie

Glaswol op maat?

Wist u dat wij ook de mogelijkheid bieden om isolatiemateriaal op maat te laten zagen of te verlijmen met plaatmateriaal? Is een product geschikt voor onze zaagservice, dan ziet u dit bij het product in onze webshop staan.

U geeft de gewenste afmetingen aan in het bestelproces en wij gaan er vervolgens direct mee aan de slag! Ook voor de zaagservice geldt; op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis. Heeft u vragen over maatwerk? Of heeft u grote aantallen van verschillende materialen nodig? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Tel: +31 (0)316-330365.

Maatwerk Isolatie
Isolatiemateriaal Glaswol

Waar is glaswol van gemaakt?

Glaswol bestaat tot 80% uit gerecycled glas. Het gerecyclede glas wordt op een zeer hoge temperatuur verhit en van dit glas worden tijdens het ‘spinproces’ glaswolvezels getrokken.

In ons assortiment vindt u verschillende merken glaswol waaronder Knauf en Isover. Knauf gebruikt tijdens het produceren van glaswol het bindmiddel ECOSE. Dit bindmiddel heeft verschillende voordelen, want het jeukt niet of nauwelijks aan huid en handen, het is geurloos en stofarm. Dat zorgt ervoor dat glaswol van Knauf heel prettig is om mee te werken.

De glaswol van Isover heeft vergelijkbare eigenschappen door de natuurlijke samenstelling van de binder, PLUS by ISOVER, die verwerkt is in het product.

Eigenschappen van Glaswol

Geluidsisolatie Glaswol

Geluidsisolatie

Hoe meer massa een isolatiemateriaal heeft, des te beter is de geluidsisolatie. In het assortiment van Knauf isolatie vindt u Acoustifit. Dit product is speciaal voor geluidsisolatie ontwikkeld. Ook de Knauf MW35 (een minerale wol) en de Isover Systemroll 700 bieden onder andere een uitstekende geluidsisolatie. Het voordeel van werken met glaswol voor geluidsisolatie is dat u ook meteen het voordeel van een goede thermische isolatie heeft. Een aangenaam warme woning in de winter en een koele woning in de zomer!

Glaswol Rd Waarde

Isolatiewaarde Prestaties

Isolatiewaarden en eigenschappen van flensdekens en glaswol panelen

  • Bestand tegen schimmels en ongedierten
  • Warmteopslagcapaciteit c: 800 J/kgK
  • Lambda waarde: 0.032 tot 0.040 W/mK
  • Brandklasse: A1, S1, d0 = zelfdovend en moeilijk brandbaar
  • Volumamassa: 25 kg/m³
  • Diffusieweerstand : 1
Glaswol Waterafstotend

Waterafstotend

Glaswol bestaat onder andere uit glas en bindmiddelen. Hoewel glas geen water opneemt, zijn de bindmiddelen wel gevoelig voor vocht. Wordt glaswol nat, dan gaan de glasdraden aan elkaar kleven. Daarom is het belangrijk om damp op de juiste manier af te voeren en te zorgen voor een dampscherm (isolatiefolie). Wanneer glaswol op de juiste manier wordt toegepast zijn vocht, water en damp geen probleem voor uw constructie.

Glaswol Druksterkte

Druksterkte

Glaswolrollen zijn onbewerkte producten en worden daarom gebruikt vanwege hun thermische, akoestische en brandeigenschappen. De mechanische eigenschappen druksterkte veranderen met de dichtheid van het materiaal. De druksterkte van glaswol is onvoldoende laag voor een isolatiemateriaal dat enige vorm van aanzienlijke druk vereist, zoals dragende vloeren, maar glaswol is perfect om tussen vloerbalken te installeren. Lees meer over druksterkte...

Glaswol Rockwool

Gebruiksgemak

Binnenafbouw, gevels en het dak: glaswol isolatie is voor allerlei toepassingen geschikt, bijvoorbeeld in combinatie met Metal Stud (bekijk ons Metal Stud stappenplan). Het materiaal is eenvoudig te zagen of te snijden, hierdoor kunt u het isolatiemateriaal ook voor moeilijke hoeken en bijzondere vormen op maat maken. Glaswol is ook zeer geschikt om een garage of schuur te isoleren. Op onze pagina 'een garage of schuur isoleren' leggen we aan de hand van voorbeelden uit hoe u een garage of schuur isoleert.

Glaswol Brandwerend

Brandwerend (onbrandbaar)

Glaswol is onbrandbaar. Kale glaswol, minerale wol en glaswol met glasvlies voldoen vrijwel allemaal aan brandklasse A1 volgens NEN-EN 13501-1, een officieel Europees brandklassen systeem dat materialen classificeert van A tot en met F op basis van brandbaarheid. Dit betekent dat het materiaal onbrandbaar is en bij brand geen rook vormt of meedraagt aan verdere brandontwikkeling. Ook ontstaat er dan geen druppelvorming. De brandclassificatie is opgenomen in het bouwbesluit van 2012 en nog actief in de meest geüpdatete versie van 2021.