Houtskeletbouw

Houtskeletbouw kenmerkt zich door een open, houten draagconstructie of frame dat in een gebouw wordt toegepast. Om houtskeletbouw te isoleren wordt er meestal voor gekozen om het houten frame op te vullen met isolatiemateriaal. Hierdoor is het isoleren van houtskeletbouw eenvoudig en kunt u snel werken. Wanden, vloeren en daken lenen zich uitstekend om met materialen zoals steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezel te isoleren.  

Wat wilt u isoleren?

Als houtskeletbouw voorzien is van goede isolatie dan is de temperatuur binnenshuis aangenaam en de thermostaat kan daarom een paar graden lager. Er hoeft dus minder gestookt te worden en dat merkt u in uw portemonnee.

Pavaferm voor houtskeletbouw

Thermische isolatie en geluidsisolatie voor houtskeletbouw 

Door het toepassen van wandisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie heeft houtskeletbouw naast thermische isolatie ook een goede akoestische isolatie. De isolatiematerialen steenwol, glaswol en minerale wol bieden een goede thermische isolatie. Steenwol, minerale wol, houtvezelisolatie en Knauf Acoustifit daarentegen bieden naast warmte-isolatie ook goede geluidsisolatie. Het is daarom geen wonder dat deze isolatiematerialen veel worden gebruikt in de houtskeletbouw. 

Zoekt u informatie over het isoleren van een houten berging of houten tuinhuisje? Wij hebben hier uitgebreide informatie over op onze website staan. 

Wilt u snel resultaat? Kies dan voor Pavaferm. Dit is een houtvezelplaat die in de fabriek al met een Fermacell gipsvezelplaat verlijmd is. Met Pavaferm isoleert u uw wand of muur en heeft u ook meteen de afwerking voor elkaar.

Bent u van plan om een (houten) garage of schuur te isoleren en wilt u hier meer informatie over? Neem dan eens een kijkje op onze pagina 'een garage of schuur isoleren'. Hier leggen we aan de hand van casussen uit hoe u verschillende soorten schuren en garages isoleert.