Toon prijzen
Excl. btw

PIR + Gips

Wilt u isoleren en afwerken in één handeling? Dan zijn onze PIR + gipsplaten de uitkomst! Bij het isoleren van wanden of plafond worden PIR met gipsplaten veel toegepast. PIR + gipsplaten zijn licht van gewicht waardoor u ze gemakkelijk gebruikt. Daarnaast zijn de platen uitermate geschikt om snel een mooie wand of plafond te realiseren. U kunt deze platen namelijk eenvoudig afwerken, bijvoorbeeld door ze te schilderen of stuken. Ook het plaatsen van elektra in PIR-platen is met de juiste werkwijze geen probleem. Wij hebben verschillende uitvoeringen in het assortiment, geschikt voor diverse afwerkingen.

PIR verlijmd met gipsplaat


U kunt de gipsplaten niet te zwaar belasten. Wanneer u er veel in moet schroeven of zaken aan op wilt hangen, dan kunt u beter een ander plaatmateriaal kiezen, zoals de combinatie PIR + Fermacell. Dit zijn gipsvezelplaten; een sterkere variant van de gipsplaat. Er zijn verschillende soorten PIR + gipsplaten te verkrijgen. Het onderscheid zit in de randafwerking. Wij verlijmen PIR-platen met zowel gipsplaten met afgeschuinde kant (AK) als met gipsplaten met afgerond kant (RK).

Voor- en nadelen van PIR + Gips
+ Isoleren én afwerken in één handeling
+ In verschillende uitvoeringen
+ Geschikt voor zichtwerk
+ Relatief voordelig
- Niet zwaar te belasten


PIR + Gips Isolatieplaat


Toepassingen PIR + Gips:


PIR + gipsplaten zijn ideaal wanneer u in één handeling wil isoleren én afwerken. Deze isolatieplaten zijn voornamelijk geschikt voor het van binnenuit isoleren van plafonds en wanden en worden vaak ingezet bij renovatie- en verbouwprojecten. Wanneer u PIR + gipsplaten wil bevestigen, zorg dan voor een vlakke ondergrond. Een vlakke ondergrond kan gerealiseerd worden met onder andere ventilatielatten en afstandschroeven.

Het nadeel van PIR + Gips isolatieplaten is dat ze niet zwaar belast kunnen worden. Dit komt door de structuur van het gips, dat een relatief licht materiaal is. Wanneer u iets zwaars aan de platen wil hangen, dan wordt u geadviseerd om gebruik te maken van PIR + Fermacell of PIR + OSB.


PIR + Gips Isolatieplaat toepassing


PIR + Gipsplaten randafwerkingen:


PIR + gipsplaten met afgeschuinde kant (AK) Deze PIR + gipsplaat is voorzien van twee of vier afgeschuinde kanten (AK). Dankzij deze afgeschuinde kanten kunt u de naad tussen twee platen volledig vlak afwerken (gebruik hiervoor een voegenvuller of gipspleister). Gaat u de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wil u juist een afwerking met zichtbare naad? Dan kunt u beter kiezen voor PIR + gipsplaten met een ronde kant (RK). Wilt u een vochtige ruimte isoleren? Kies dan voor de speciale platen waarbij PIR is verlijmd met vochtwerende (WR) gipsplaten. Meer weten over isolatieplaten?

Bekijk de PIR + gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)
Bekijk de vochtwerende PIR + gipsplaten (WR)

PIR + gipsplaten met ronde kant (RK)
Deze PIR + gipsplaat is voorzien van een ronde kant (RK). Deze ronde kant geeft een fraaie naad wanneer u de gipsplaten verder niet afwerkt. Wilt u de platen vlak afwerken? Dan raden wij u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) aan. Bij deze AK-gipsplaten kunt u de naad vlak en onzichtbaar afwerken.

Bekijk de PIR + gipsplaten met afgeronde kant (RK)
PIR + Gips RK Isolatieplaat


PIR met gipsplaten of gipsvezelplaten?:


De 'normale' gipsplaat is feitelijk een gipskartonplaat. Deze zijn gemaakt van gips met een kartonnen toplaag. Dit maakt ze licht en makkelijk te verwerken. Vindt u het belangrijk dat de platen stootvast zijn, dat u er in kunt schroeven en er zelfs zware spullen aan op kunt hangen? Kies dan voor PIR + gipsvezelplaten. Deze zijn gemaakt van gips met een speciale vezel. Dit maakt ze zwaarder, maar ook veel sterker dan de traditionele gipsplaat. Een gipsvezelplaat kan met een hollewandplug tot 50 kg houden.

Bekijk de PIR + gipsvezelplaten

Verwerken van PIR + Gips isolatieplaten
Voor het verwerken van onze PIR + Gips isolatieplaten hebben wij een stappenplan en een instructievideo gemaakt.

Het stappenplan

Andere verlijmde PIR isolatieplaten
Wilt u een voorzetwand creëren in andere delen van uw woning? Bekijk dan eens onze andere verlijmde PIR isolatieplaten zoals PIR + OSB of PIR + Fermacell.