B-keus PIR isolatie

Wilt u isoleren met betaalbaar isolatiemateriaal? De Isolatieshop heeft het grootste assortiment B-keus isolatiemateriaal van Nederland! B-keus isolatie is in de praktijk niet veel anders dan eerste keus isolatiemateriaal, dus laat u niet om de tuin leiden door de naam. B-keus isolatie is veel goedkoper dan A-keus isolatie en u kunt met B-keus isolatie prima elke gewenste ruimte isoleren!

Wat is B-keus isolatie?

Tijdens het produceren van PIR isolatie worden strenge eisen aan het eindproduct gesteld. Alleen wanneer het eindproduct aan alle eisen voldoet, mag het worden verkocht als A-keus isolatiemateriaal. Soms komt een PIR-plaat niet door de keuring, dan wordt de PIR als B-keus op de markt gebracht. Een reden waarom een PIR-plaat tot B-keus wordt gemerkt is wanneer een plaat een foutje bevat. Dat gebeurd bijvoorbeeld als er een nieuwe productie wordt gestart. De eerste platen die van de band rollen hebben meestal enkele schoonheidsfoutjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dikteverschillen of kleine beschadigingen. Door deze foutjes mogen de platen niet als eerste keus verkocht worden. Toch is de isolatiewaarde van de platen erg goed, dus weggooien is zonde! Daarom worden deze platen bestempeld als PIR isolatie B-keus en dat betekent dat wij goedkope PIR platen in de webshop kunnen aanbieden. 

B-keus isolatie

Wilt u een dak, muur of vloer isoleren? B-keus PIR isolatie is daar ideaal voor! Houd er rekening mee dat soms de etiketten van de verpakking niet 100% overeenkomen met de inhoud van het pakket PIR. Maar dat wil niet zeggen dat het materiaal niet meer nuttig is. Het enige wat B-keus over het product zegt is dat de fabrikant het materiaal niet meer op de markt mag brengen als A-keus. Het voordeel hiervan is dat wij PIR-isolatie voor een hele scherpe prijs in onze webshop kunnen aanbieden. 

Goedkoop isolatiemateriaal

Schoonheidsfoutjes van een PIR-plaat kunnen belletjes in het materiaal zijn of bijvoorbeeld de aluminiumcachering die in een hoek een beetje loslaat. Een belletje in het isolatiemateriaal heeft weinig tot geen effect op de Rd-waarde, maar het is reden genoeg voor de fabrikant om de PIR-platen af te keuren. Hetzelfde geldt voor de cachering. Als er in een hoekje wat aluminium loslaat, dan kunt u dat zelf eenvoudig vastzetten met lijm, maar als het om een klein hoekje gaat, dan kunt u het ook gewoon laten voor wat het is. Van de schoonheidsfoutjes ziet u na het plaatsen overigens niets meer, want als afwerking worden er meestal nog gipsplaten tegen de PIR geplaatst. B-keus is daarom een geweldig alternatief voor iedereen die op zoek is naar goedkope PIR platen voor isolatie.

Soorten B-keus isolatie

Ons assortiment B-keus PIR isolatiemateriaal wisselt continu, maar er zit altijd wel wat interessants bij en de isolatie is van een uiterst goede kwaliteit! Wat u zoal bij ons in de B-keus webshop vindt? B-keus PIR+OSB-isolatie, PIR 2-zijdig aluminium, PIR platen 2-zijdig glasvlies en PIR afschotisolatie. Wij hebben altijd wel iets voor u klaarstaan met een goede prijs-kwaliteitverhouding: een scherpe prijs om met goedkope PIR platen een hoge Rc-waarde te bereiken. Precies die combinatie waar u naar op zoek bent!