Gipsplaten

Hier vindt u gipsplaten in allerlei soorten en maten. Het onderscheid zit in het formaat, randafwerking en of de plaat al voorzien is van isolatie. Bij ons vindt u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK), 4 keer AK, ronde kanten (RK) en een combinatie van isolatie met gipsplaten (PIR+GIPS). Verder hebben wij ook vochtwerende gipsplaten (WR), stucplaten en gipsvezelplaten in het assortiment. 

Wilt u gipsplaten voor uw plafond gebruiken? Dan zijn de AK gipsplaten het meest geschikt. U bevestigd ze met gipsplaatschroeven aan een houten frame aan het plafond. De voegen werkt u af met voegband en voegengips. Deze producten zijn allemaal in onze webshop te verkrijgen, dus u besteld ze gemakkelijk mee met uw gipsplaten. Een normale gipsplaat is praktisch onbrandbaar en rookt bijna niet. Een gipsvezelplaat is brandwerend. Gipsplaten en gipsvezelplaten worden vaak gebruikt als afwerking voor Metal Stud. Bekijk voor meer informatie ons Metal Stud stappenplan

Gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)

Deze gipsplaat is voorzien van twee of vier afgeschuinde kanten (AK). Dankzij deze afgeschuinde kanten kunt u de naad tussen twee platen volledig vlak afwerken (gebruik hiervoor een voegenvuller of gipspleister). Gaat u de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wilt u juist een afwerking met zichtbare naad, dan kunt u beter kiezen voor RK gipsplaten met een ronde kant.

>> Bekijk de AK gipsplaten

Gipsplaten

Gipsplaten met ronde kant (RK)

Deze gipsplaat is voorzien van een ronde kant (RK). Deze ronde kant geeft een fraaie naad wanneer u de gipsplaten verder niet afwerkt. Wilt u de gipsplaten vlak afwerken, dan raden wij u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) aan. Bij deze AK-gipsplaten kunt u de naad vlak en onzichtbaar afwerken. Gaat u er pleisterwerk op aanbrengen, dan raden wij u onze stucplaten aan. Deze hebben een speciale toplaag waar het stucwerk goed aan hecht.

>> Bekijk de RK gipsplaten

Stucplaten

Stucplaten zijn een gipsplaten die voorzien zijn van een ronde kant (RK) en speciale toplaag voor stucwerk. U kunt deze platen hierdoor rechtstreeks afwerken met pleisterwerk. De toplaag zorgt voor een goede hechting van het stucwerk. Gaat u de platen niet stucadoren, dan kunt u beter kiezen voor reguliere gipsplaten met een ronde- of afgeschuinde kant.

>> Bekijk de stucplaten

Vochtwerende gipsplaten (WR)

Deze gipsplaat is voorzien van een speciale vochtwerende toplaag. Deze groene laag is geïmpregneerd en zorgt voor een vertraagde opname van water en schimmels. Perfect voor toepassingen in vochtige ruimtes waar een normale gipsplaat niet te gebruiken is.

>> Bekijk de vochtwerende gipsplaten

Gipsplaten of gipsvezelplaten?

De 'normale' gipsplaat is feitelijk een gipskartonplaat. Deze zijn gemaakt van gips met een kartonnen toplaag. Dit maakt ze licht en makkelijk te verwerken. Vindt u het belangrijk dat de platen stootvast zijn, dat u er in kunt schroeven en zelfs zaken aan op kunt hangen? Kies dan voor gipsvezelplaten (van het merk fermacell). Deze zijn gemaakt van gips met een speciale vezel, dit maakt ze zwaarder, maar ook veel sterker dan de traditionele gipsplaat.

>> Bekijk de gipsvezelplaten