PIR + OSB

Wij verlijmen OSB plaatmateriaal met PIR isolatieplaten. Met deze constructie-afwerkplaten kunt u isoleren en afwerken in één handeling. PIR + OSB platen worden vaak toegepast voor het isoleren van wanden en plafonds. Het OSB plaatmateriaal is stootvast, maar door de ruwe structuur niet erg geschikt voor zichtwerk. Daarom wordt de combinatie PIR+OSB meestal gebruikt voor het isoleren van garages. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de PIR + OSB platen achteraf te voorzien van gipsplaten, waardoor er een stootvaste en fraai afgewerkt geheel ontstaat.

Bekijk onze verlijmde PIR + OSB-panelen voor snel en eenvoudig na-isoleren van voorzetwanden of daken. U bevestigt deze panelen eenvoudig met ventilatielatten op uw wand of plafond (om ventilatie te waarborgen en houtrot te voorkomen). De PIR-isolatie is voorzien van een aluminium-laag welke dienst doet als dampremmende folie.

Voor- en nadelen van PIR + OSB:

+ Stootvast en beperkt vochtbestendig
+ Voordeliger dan underlayment
+ Verkrijgbaar in 9 of 18mm dik
- Minder geschikt voor zichtwerk

Wij kunnen u dit maatwerk leveren met 9mm of 18mm OSB-plaatmateriaal. De 18mm OSB-platen zijn daarbij voorzien van een tong-groef-verbinding voor een betere afsluiting van uw isolatie. Werkt u de isolatie liever af met gipsplaten? Kijk dan bij de pir-isolatie met gipsplaten.


Vragen over deze verlijmde PIR-isolatieplaten? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.