U bent hier:

PIR isolatie

PIR is een isolatiemateriaal van kunststof en is breed inzetbaar. Het is een doorontwikkeling van PUR en kent een veel hogere isolatiewaarde. De lamdawaarde is gemiddeld 0,022. Hierdoor heeft u in verhouding minder dikke platen nodig en gaat er geen ruimte verloren.

  1. De voordelen van PIR isolatie
  2. Toepassingen van PIR
  3. Maatwerk
  4. rc-waarde & rd-waarde berekenen

De voordelen van PIR

Het grootste voordeel van PIR is de isolatiewaarde. Door de lage lamdawaarde bereikt u al snel een hoge rd-waarde. Dit betekent ook dat u minder dikke platen nodig heeft en er dus minder ruimte verloren gaat. Doordat de platen licht van gewicht en stevig zijn, is het eenvoudig om de platen te plaatsen. Ook zijn de platen goed beloopbaar. Dit is handig bij de plaatsing van de platen op een plat dak of onder een betonvloer. Bij de plaatsing van PIR platen komen er geen schadelijke vezels vrij. In vergelijking met glaswol irriteert het dus niet.

Toepassingen van PIR

Wij hebben in ons assortiment veel verschillende soorten PIR platen. Dit betekent dat wij voor vrijwel elke toepassing wel een goed isolatiemateriaal aan te bieden hebben. Zo kunt u onze PIR aluminium platen gebruiken voor de isolatie van daken, zolders, wanden, spouwmuren en vloeren. Als u een plat dak wilt isoleren kunt u kiezen uit PIR met een bitumen of mineraalglasvlies cachering. Wilt u een afschot creëren op een plat dak? Dan hebben wij verschillende afmetingen PIR afschotisolatie. Daarnaast hebben wij ook PIR renovatieplaten in ons assortiment. Deze zijn uiterst geschikt voor de na-isolatie van een hellend dak (isolatie van buitenaf).

PIR verlijmd met plaatmateriaal

PIR isolatieplaten lenen zich perfect om op maat te maken en te verlijmen. Zo verlijmen wij PIR platen met gips, OSB, underlayment of Fermacell. Als u er voor kiest om uw PIR platen te laten verlijmen, kunt u een ruimte met één en dezelfde handeling gelijk afwerken. Dit bespaart u een hoop tijd en moeite. Bijvoorbeeld voor het isoleren van een hellend dak van binnenuit. Maatwerk is al vanaf een kleine meerprijs te bestellen.

Heeft u nog andere vragen over PIR of de verwerking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Kijk hier voor de kosten van isolatie per m2.