U bent hier:

PIR

PIR (polyisocyanuraat) is een kunststof die specifiek voor isolatie is ontwikkeld. Het is een verdere ontwikkeling van PUR en kent een veel hogere isolatiewaarde. Bovendien biedt PIR-isolatie platen een grotere brandveiligheid en is het beter beloopbaar. Handig bij plaatsing op een plat dak, of onder een te storten betonvloer. Door de hogere isolatiewaarde is voor dezelfde isolatiewaarde een minder dikke PIR-plaat nodig, dan wanneer je andere isolatiesoorten gebruikt. Muren of vloeren bijvoorbeeld die u met PIR platen isoleert, blijven een stuk dunner. Bovendien zijn PIR-isolatieplaten zeer licht en sterk en komen er bij de verwerking ervan geen schadelijke vezels vrij. Het irriteert dus niet.

Ondanks dat PIR-isolatie veel voordelen kent, kent het ook een nadeel. PIR is een minder milieuvriendelijk product en laat zijn sporen na, omdat het nog niet goed recyclebaar is. Bij de verwerking van PIR is er redelijk veel verlies door restjes, deze zijn echter wel weer te gebruiken wanneer u de platen onderling verlijmd en af tapet met Alu-Tape.

Ons aanbod PIR platen

De Isolatieshop biedt u een assortiment met een zeer grote diversiteit. Naast de PIR met 2-zijdig alu-cachering heeft De Isolatieshop ook de PIR met bitumenglasvlies op voorraad, evenals de PIR-afschotplaten. Deze laatste zijn vooral ideaal om op een platdak afschot te creëren met uw isolatieplaten. Het gebruik van PIR wordt trouwens steeds vaker gecombineerd met andere materialen om zo elkaars beste eigenschappen te versterken. De PIR+Gips en PIR+OSB platen van de Isolatieshop zijn hier een mooi voorbeeld van.

Afhankelijk van de klus die u wilt klaren, selecteert u uw PIR-isolatie. Voor advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen.