U bent hier:

Steenwol

Steenwol is een veelgebruikt isolatiemateriaal bij zowel de warmte-isolatie, als de akoestische isolatie van woningen. Het kan in de kruipruimte, in scheidingswanden en in verdiepingsvloeren, daken of spouwen gebruikt worden en staat bekend als een brandwerende vulling. Steenwol is een duurzaam product en is voor 100% recyclebaar. Voor de productie wordt het gesmolten vulkanisch gesteente Kobalt gebruikt. Het kent een lange levensduur en een gemakkelijke verwerking. Door steenwol als isolatiemateriaal te gebruiken houdt u én meer warmte binnen, en profiteert u ook van minder geluidsoverlast.

Toepassingen van steenwol

De Isolatieshop kent een breed assortiment steenwol platen en rollen van het gerenommeerde merk Rockwool. Ieder met zijn eigen kenmerken en speciale eigenschappen. Alle Rockwool platen kennen een hoog smeltpunt en zijn zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes waar een hoge brandwerendheid benodigd is. Ook hebben ze goede akoestische eigenschappen. Rockwool 504 platen vloerplaten bijvoorbeeld zijn perfect geschikt voor verschillende soorten zwevende vloeren en kennen een zeer goede brandwerende en thermische isolatie. Tevens bieden Rockwool platen een perfecte contactgeluidsisolatie. Voor het gebruik in spouwmuren raden wij waterafstotende steenwol spouwplaten aan, zoals de Rockfit 433. Op vlakke daken kiest u het best voor een harde Rockwool Taurox of Rhinoxx.

Afhankelijk van waar u de steenwolisolatie wilt aanbrengen, bepaalt u welke uitvoering u nodig heeft. Alle steenwol Rockwool producten zijn in verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar.