usp icons
Al 114.551 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Plat dak van binnenuit stappenplan

Leestijd: 2 min

Je wilt je plat dak isoleren van binnenuit, maar hoe gaat dat in zijn werk? In dit eenvoudige stappenplan leggen wij je in 9 stappen uit hoe je je plat dak kunt isoleren. Een plat dak isoleren van binnenuit gaat volgens de koude dak manier. Dit houdt in dat het isolatiemateriaal aan de onderkant van de dragende constructie van het platte dak komt.


Array

Stap 1 | Dakafmetingen

Meet de ruimte tussen de balken en tel hier 1 à 2 centimeter bij op. Deze extra breedte zorgt ervoor dat de plaat zich dadelijk goed tussen de balken klemt.

Stap 2 | Snijd isolatieplaten

Snijd de eerste isolatieplaat op maat, dit gaat het makkelijkst met een speciaal isolatiemes.

Stap 3 | Plaats het isolatiemateriaal

Plaats de op maat gesneden isolatieplaat nu goed strak in de constructie. Herhaal de vorige stappen totdat de hele constructie is gevuld met isolatieplaten. Zorg er ook voor dat de platen onderling goed aansluiten.

Stap 4 | Snijd en plaats isolatiefolie

Vervolgens snijd je de benodigde hoeveelheid damp regulerende klimaatfolie op maat. Plaats de klimaatfolie strak tegen de isolatieplaten aan en zorg ervoor dat je overlap creëert tussen de verschillende folielagen.

Stap 5 | Vastnieten

Per aangebrachte laag maak je gebruik van een nietmachine om de folie vast te maken aan de houten balken.

Stap 6 | Gebruik isolatietape

Nadat de nietjes zijn geplaatst werk je deze af met een laag spinvlies tape. De tape kan over de lengte van de constructie geplaatst worden over de punten waar overlap tussen de verschillende folies is en waar de nietjes zich bevinden.

Stap 7 | Luchtdicht afwerken

Voor een luchtdichte aansluiting van de folie op de muren wordt er een folie kit gebruikt. Spuit een ril kit over de lengte van de muur waar deze de muur raakt.

Stap 8 | Plaats het rachelwerk

Nadat de kit is opgedroogd plaats je een rachelwerk met een hartafstand van 60 cm tegen de huidige constructie. Voor het rachelwerk kun je gebruikmaken van panlatten.

Stap 9 | Afwerking

Voor de afwerking kun je kiezen uit verschillende soorten damp open plaatmateriaal. In dit voorbeeld maken wij gebruik van gipsplaten. Je schroeft deze eenvoudig tegen het eerder aangebrachte regelwerk. Gebruik hiervoor speciale gipsplaatschroeven.

Instructievideo plat dak isolatie

Heb je vragen over het stappenplan of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Laat je na het lezen van dit stappenplan toch liever je plat dak isoleren door een isolatiespecialist? Bezoek dan ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je de isolatiespecialist die je plat dak van buitenaf kan isoleren.

Gerelateerde artikelen

Plat dak van buitenaf stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2022-03-30

Hoe isoleer ik mijn plat dak van buitenaf? Op deze vraag geven wij antwoord in dit handige stappenplan. Aan de hand van 7 eenvoudige stappen leggen wij uit hoe jij je plat dak kan isoleren. Een plat d...

Lees meer
Een schuin dak aan de binnenzijde isoleren met glaswol - Stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2024-02-23

In dit stappenplan leggen we uit hoe je eenvoudig je schuine dak van binnenuit kunt isoleren met glaswol en welke materialen en toebehoren je daarbij nodig hebt. Door het dak te isoleren met glaswol h...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
30-03-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.