usp icons
Al 120.639 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Wat te doen tegen vocht en schimmel in huis?

Leestijd: 1 min

Heb je vocht en schimmel in huis? Schimmels ontwikkelen zich alleen in vochtige omgevingen. Het kan dus eigenlijk niet anders dan dat de schimmel in je huis ontstaan is door een vochtprobleem.

Een goede isolatie in je woning kan de nodige condensatie voorkomen, maar dit is afhankelijk van het vochtprobleem in je woning. Vloerisolatie en dakisolatie kunnen de luchtvochtigheid in je woning optimaal houden, maar een goede basis van je woning is hierbij essentieel. 

Schimmel en vocht in muur

Vochtige binnenmuren

Is de gevel van je huis vochtig en kan de buitengevel niet drogen? Dan kan het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren. Het gevolg is uiteraard dat de binnenmuren ook vochtig worden en dat is te zien aan lelijke kringen op het behang of zelfs donkere plekken met schimmel. Los altijd eerst je vocht en schimmel probleem op voordat je met isolatiemateriaal aan de slag gaat. 

Helpt isoleren tegen schimmel?

Isolatiemateriaal lost een vochtprobleem niet op. Dit komt omdat er meer vocht in de muur zit dan kan worden afgevoerd. Door de isolatie wordt meer warmte vastgehouden, maar na verloop van tijd raakt door condensatie de isolatie gevuld met vocht. Hierdoor verliest de isolatie zijn werking.

Wil je vocht- en schimmelproblemen voorkomen en wil je liever je woning laten isoleren? Bekijk dan eens ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je de juiste isolatiespecialist die je kan helpen bij je klus.


Wist je dat … glaswol te vergelijken is met een suikerspin?
Wanneer de draden vochtig worden, gaan ze aan elkaar plakken. Het materiaal hecht zich aan elkaar en kan nooit meer z’n originele vorm aannemen. Hierdoor wordt de isolatiewaarde nihil.

Gerelateerde artikelen

Bij een geïsoleerde woning hoort goede ventilatie
De Isolatieshop B.V.
2022-09-02

Wat is isoleren? Isoleren is het afzonderen of afsluiten van iets. In het geval van een woning wordt voornamelijk over thermische isolatie gesproken. Het principe van thermische isolatie, is om de ov...

Lees meer
Koudebrug
De Isolatieshop B.V.
2021-03-03

Een koudebrug (ook wel thermische brug) is een zwakke plek in de isolatie. Op deze punten wordt de thermische isolatie namelijk on...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
03-03-21