U bent hier:

Kruipruimte isolatie

Bekijk hier ons assortiment kruipruimte isolatie. Een goed geïsoleerde kruipruimte geeft kou, vocht en schimmel geen kans. Er zijn verschillende methodes om uw kruipruimte te isoleren. Zo kunt u kiezen voor een vorm van bodemisolatie, maar ook het isoleren tegen de vloer is een mogelijkheid.

Waarom uw kruipruimte isoleren?

De kruipruimte onder uw woning is een plek die voor veel kou en vocht kan zorgen. Kou en vocht vinden altijd hun weg naar boven waardoor uw vloer koud aanvoelt. U heeft vaak ook meer capaciteit nodig om uw woning op temperatuur te krijgen en houden. Het isoleren van een kruipruimte levert daarom direct rendement op. Niet alleen voor uw energierekening trouwens.

Vocht in uw kruipruimte kan het leidingwerk in uw kruipruimte aantasten. Als er leidingen of gaten zitten in de kruipruimte die niet goed zijn afgedicht, kan vocht ook voor schimmels zorgen. Met een goede kruipruimte isolatie bespaart u op uw energierekening, maar voorkomt u dus ook vocht- en schimmelproblemen.

Voordelen kruipruimte isolatie

  • Meer warmte en comfort
  • Besparen op uw energierekening
  • Voorkomen van vochtproblemen
Kruipruimte isolatie

Hoe is een kruipruimte het beste te isoleren?

Er zijn verschillende methoden om een kruipruimte te isoleren. Welke isolatiemethode het beste is, hangt vooral af van de toegankelijkheid en grootte van de kruipruimte onder uw woning. Het soort vloer speelt een minder grote rol. Zowel de kruipruimte onder een betonnen vloer als die onder een houten vloer kunt u isoleren. Het voorkomen van vochtproblemen is wel een onderdeel om rekening mee te houden.

Soorten kruipruimte-isolatie:

  • Bodemisolatie met EPS-parels of DI-chips
  • Isolatie van een betonvloer met PIR of EPS
  • Isolatie van een houten vloer met glaswol, steenwol of MW35

Vochtproblemen? Bodemisolatie helpt tegen een natte kruipruimte

Heeft u last van een natte kruipruimte en is het vochtprobleem de voornaamste reden voor u om de kruipruimte te isoleren? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing. Hierbij bedekt u de bodem van de kruipruimte met parels of chips. Zowel de DI-Chips, als de EPS en HR++ parels geven vocht geen kans. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en daardoor perfect om uw kruipruimte mee te isoleren.

Isoleren tegen een koude vloer? Kies voor vloerisolatie.

Wilt u graag een isolatielaag aanbrengen om optrekkende kou vanuit de kruipruimte tegen te gaan? Dan kunt u het beste de onderkant van uw vloer isoleren vanuit de kruipruimte. Dit levert het meeste rendement en is, afhankelijk van het type vloer, relatief voordelig en gemakkelijk te realiseren.

Neem voor meer informatie over het isoleren van uw kruipruimte gerust contact met ons op.