U bent hier:

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Goede kruipruimte-isolatie geeft kou, vocht en schimmel geen kans. In onze webshop vindt u allerlei producten die u kunt gebruiken voor het isoleren van uw kruipruimte. Wist u dat er verschillende methodes zijn om uw kruipruimte te isoleren? Zo kunt u kiezen voor een vorm van bodemisolatie, bijvoorbeeld met isolatiechips of met isolatieparels. Ook het isoleren tegen de onderkant van uw vloer vanuit de kruipruimte is een mogelijkheid.

Waarom uw kruipruimte isoleren?

De kruipruimte onder uw woning is een plek die voor veel kou en vocht kan zorgen. Kou en vocht vinden altijd hun weg naar boven waardoor uw vloer koud aanvoelt. Een koude vloer zorgt voor een onaangename temperatuur in huis. Om dit te compenseren is een logisch gevolg dat u de verwarming een paar graden hoger zet. Hierdoor heeft u meer capaciteit nodig om uw woning op temperatuur te krijgen en houden. Die energie brengt extra kosten met zich mee. Het isoleren van een kruipruimte levert daarom direct geld op. 

Het isoleren van uw kruipruimte is niet alleen leuk voor uw portemonnee, maar het is ook belangrijk voor de kwaliteit van uw leidingwerk. Als er leidingen of gaten in de kruipruimte aanwezig zijn die niet goed zijn afgedicht, dan kan vocht ook voor schimmels zorgen. Met een goede kruipruimte isolatie bespaart u op uw energierekening, maar voorkomt u dus ook vocht- en schimmelproblemen.

Voordelen kruipruimte isolatie

  • Meer warmte en comfort
  • Besparen op uw energierekening
  • Voorkomen van vochtproblemen
Schematische weergave van kruipruimte isolatie

Hoe is een kruipruimte het beste te isoleren?

Er zijn verschillende methoden om een kruipruimte te isoleren. Welke isolatiemethode het beste is, hangt vooral af van de toegankelijkheid en grootte van de kruipruimte onder uw woning. Het soort vloer speelt een minder grote rol. Zowel de kruipruimte onder een betonnen vloer als die onder een houten vloer kunt u isoleren. Het voorkomen van vochtproblemen is wel een onderdeel om rekening mee te houden.

Soorten kruipruimte-isolatie:

Kruipruimte isoleren

Vochtproblemen? Bodemisolatie helpt tegen een natte kruipruimte

Heeft u last van een natte kruipruimte en is het vochtprobleem de voornaamste reden voor u om de kruipruimte te isoleren? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing. Hierbij bedekt u de bodem van de kruipruimte met parels of chips. Zowel de DI-Chips, als de EPS en HR++ parels geven vocht geen kans. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en daardoor perfect om uw kruipruimte mee te isoleren.

Isoleren tegen een koude vloer? Kies voor vloerisolatie.

Wilt u graag een isolatielaag aanbrengen om optrekkende kou vanuit de kruipruimte tegen te gaan? Dan kunt u het beste de onderkant van uw vloer isoleren vanuit de kruipruimte. Dit levert het meeste rendement en is, afhankelijk van het type vloer, relatief voordelig en gemakkelijk te realiseren.

Neem voor meer informatie over het isoleren van uw kruipruimte gerust contact met ons op.