U bent hier:

Bodemisolatie

DI-Chips (kruipruimte isolatie chips)

23,02
v.a.
Inhoud:500l
Rbf-waarde:2,15
Laagdikte:20cm

HR++ EPS Parels 333 liter per zak

26,05
v.a.
Inhoud:333l
Lambdawaarde:0,0324 W/(m.K)
Laagdikte:20cm
EPS parels: 330 liter per zak

EPS parels: 330 liter per zak

25,36
v.a.
Inhoud:330l
Lambdawaarde:0,036 W/(m.K)
Laagdikte:20cm

Bodem isolatie

Een goed geïsoleerde vloer biedt veel comfort en zorgt bovendien voor een besparing op uw energierekening. Door het kiezen van het beste isolatiemateriaal voor uw type vloer hoeft u de verwarming minder te gebruiken en dat voelt u in uw portemonnee. 
Bekijk ons vloerisolatiemateriaal

De bodem van een kruipruimte isoleren 

Merkt u dat er kou en vocht vanuit de kruipruimte omhoog trekt? Dan is het verstandig om de bodem van uw kelderruimte isoleren. Voor bodemisolatie wordt voornamelijk gekozen wanneer temperatuurschommelingen en vocht een probleem zijn. 
Stap voor stap bodemisolatie & producten  

Heeft u vragen en wilt u een gratis en vrijblijvend advies op maat? Onze medewerkers staan voor u klaar. Bel 0316-330365.

Een vochtige kruipruimte isoleren

Kruipruimte isolatie chips

Een niet geïsoleerde vloer kan al snel oncomfortabel aanvoelen door de koude lucht die vanuit de kruipruimte optrekt. Meestal bevindt zich op de bodem van een kruipruimte een laag zand. Die laag is nuttig, want de kruipruimte is meestal ook een opvangreservoir voor overtollig regenwater.

Regenwater dat van buiten komt, kan onder de fundering van uw woning sijpelen, waardoor het in de kruipruimte van de woning terecht komt. In het najaar en winter staat er meestal water in de kruipruimte, maar dit is niet altijd het geval. In de lente en de zomer staat een kruipruimte meestal droog.

Isoleren kruipruimte: parels of chips? 

Een vochtige kruipruimte kunt u goed isoleren door het aanbrengen van bodemisolatie. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van EPS-parels of isolatiechips. Dit isolatiemateriaal heeft als eigenschap dat het op het water blijft drijven wanneer het waterniveau in de kruipruimte stijgt.

Een laag van ongeveer 20 centimeter hoog kan al veel voordelen opleveren. U kunt de kruipruimte laten isoleren door een bedrijf, maar het is een klus die u ook eenvoudig zelf uit kunt voeren.
Lees meer over bodemisolatie & producten  

EPS-parels of Di-chips

Voor het isoleren van een kruipruimte kunt u isolatiechips, parels of PIR-platen gebruiken. Wat zijn de voor- en nadelen van deze isolatiematerialen? En wat is de goedkoopste manier om uw kruipruimte te isoleren?

Bodem isolatie met parels

Bodemisolatie met EPS en HR++ parels is kinderlijk eenvoudig. U legt de parels op de vloer van uw kruipruimte en zorgt voor een laag van ongeveer 10 tot 20 centimeter. Het voordeel van parels is dat ze zich snel en makkelijk zelf verspreiden in uw kruipruimte. Het voordeel van de parels is overigens ook meteen een nadeel. Als er in de kruipruimte plekken zitten die niet goed zijn afgedicht gaan de parels rondzwerven. Twijfelt u of er in uw kruipruimte gaten of leidingen zitten die niet goed zijn afgedicht? Overweeg dan bodemisolatie met isolatiechips.

Voor- en nadelen:

+ Snel aan te brengen
- moeten goed zijn afgedicht

Bodem isolatie met chips

Isolatie chips

Bodemisolatie met de DI-chips is net als bodemisolatie met parels makkelijk te doen. Ook de chips kunt u in een laag over de vloer van uw kruipruimte verspreiden. Met de chips kunt u over het algemeen goedkoop, snel en makkelijk een kruipruimte isoleren. Met chips (en ook met parels) kunt u al een flink rendement behalen door kou en vocht terug te brengen.

Voor- en nadelen:

+ Snel en eenvoudig aan te brengen
- Vloerisolatie werkt beter tegen de kou

Pro-tip

Tip: het gebeurt nogal eens dat isolatieparels en isolatiechips verkeerd geplaatst worden. Het inblazen van chips of parels lijkt eenvoudig, maar dit valt in de praktijk vaak tegen. Is de voorste ruimte onder de vloer helemaal gevuld, dan is het vervolgens lastig te zien of het isolatiemateriaal ook onder de rest van de vloer geblazen is.

Heeft de vloer (zonder dat u dat weet) een gat naar een andere ruimte, zoals de kelder van de buren, een andere kamer binnen uw woning of naar buiten? Dan blijft u isolatieparels of isolatiechips in uw kruipruimte blazen, zonder dat de ruimte zich lijkt te vullen. 

In onderstaand voorbeeld is te zien wat bewoners aantroffen tijdens de verbouwing van hun huis. De HR++ Isolatieparels waren niet evenredig onder de vloer verdeeld. De voorste zones onder de vloer waren wel gevuld, maar achterin waren geen parels terecht gekomen. Op de foto's is te zien dat dit waarschijnlijk kwam door de tussenmuren onder de vloer. Zorg er dus voor dat de parels een mogelijkheid hebben om zich onder uw totale vloer te verspreiden. Schakel een professional in als u twijfelt.  

    Isolatieparels 

Vocht en schimmel

In de vochtige kruipruimte kan een laagje water staan, maar als er geen water staat betekent dat niet dat uw kruipruimte droog is. Waterdamp en condens kunnen namelijk alsnog in de ruimte aanwezig zijn. Vocht is een gevaar voor uw woning. Het risico is dat in de loop der jaren uw vloer wordt aangetast door vocht en schimmel, wat uiteindelijk resulteert in een rotte vloer.

Lees meer over vocht en schimmel in huis