U bent hier:

Bodemisolatie

DI-Chips kruipruimte isolatiechips

23,02
v.a.
Inhoud:500l
Rbf-waarde:2,15
Laagdikte:20cm

HR++ EPS Parels 333 liter per zak

26,06
v.a.
Inhoud:333l
Lambdawaarde:0,0324 W/(m.K)
Laagdikte:20cm
EPS parels: 330 liter per zak

EPS parels: 330 liter per zak

26,86
v.a.
0 star(s)
Kingspan Unidek
Inhoud:330l
Lambdawaarde:0,036 W/(m.K)
Laagdikte:20cm

Isoleren kruipruimte: parels of chips?

Voor het isoleren van een kruipruimte kunt u chips, parels of PIR-platen gebruiken. Wat zijn de voor- en nadelen van deze isolatiematerialen? En wat is de goedkoopste manier om uw kruipruimte te isoleren?

Bodemisolatie met parels

Bodemisolatie met EPS en HR++ parels is kinderlijk eenvoudig. U legt de parels op de vloer van uw kruipruimte en zorgt voor een laag van ongeveer 10 tot 20 centimeter. Het voordeel van parels is dat ze zich snel en makkelijk zelf verspreiden in uw kruipruimte. Het voordeel van de parels is overigens ook meteen een nadeel. Als er in de kruipruimte plekken zitten die niet goed zijn afgedicht gaan de parels rondzwerven. Twijfelt u of er in uw kruipruimte gaten of leidingen zitten die niet goed zijn afgedicht? Overweeg dan bodemisolatie met DI-Chips.

Voor- en nadelen:

+ Snel aan te brengen

- Kieren moeten goed zijn afgedicht

Bodemisolatie met chips

Bodemisolatie met de DI-chips is net als bodemisolatie met parels makkelijk te doen. Ook de chips kunt u in een laag over de vloer van uw kruipruimte verspreiden. Met de chips kunt u over het algemeen goedkoop, snel en makkelijk een kruipruimte isoleren. Met chips (en ook met parels) kunt u al een flink rendement behalen door kou en vocht terug te brengen.

Voor- en nadelen:

+ Snel en eenvoudig aan te brengen

- Vloerisolatie werkt beter tegen de kou