U bent hier:

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw kenmerkt zich door een open, houten raamwerk dat zich zeer eenvoudig laat opvullen met isolatiemateriaal. Wanden, vloeren en daken lenen zich uitstekend om met materialen zoals steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezel te isoleren. Door het toepassen van isolatie is een houtskeletbouw woning goed geïsoleerd en ervaart u een prettig leefklimaat in zowel de zomer als in de winter. 

Het toepassen van isolatie zorgt voor een lagere energierekening; dat geldt ook voor de houtskeletbouw. Als houtskeletbouw voorzien is van goede isolatie dan is de temperatuur binnenshuis aangenaam en de thermostaat kan daarom een paar graden lager. Er hoeft dus minder gestookt te worden en dat merkt u in uw portemonnee. 

Thermische isolatie en geluidsisolatie voor houtskeletbouw 

Houtskeletbouw isolatie van binnenuit

Door het toepassen van wandisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie heeft houtskeletbouw naast thermische isolatie ook een goede akoestische isolatie. De isolatiematerialen steenwol, glaswol, minerale wol en houtvezel bieden een goede thermische isolatie. Steenwol, minerale wol en Knauf Acoustifit daarentegen bieden naast warmte-isolatie ook goede geluidsisolatie. Het is daarom geen wonder dat deze isolatiematerialen veel worden gebruikt in de houtskeletbouw. 

Maatwerk isolatie

Wij leveren niet alleen standaard isolatiemateriaal, maar verzorgen ook maatwerk. Daar hoeft u na uw bestelling nooit lang op te wachten, want maatwerk kunnen wij snel leveren. Voor meer informatie over isolatie voor houtskeletbouw of voor advies op maat kunt u contact met ons opnemen.