usp icons
Al 123.059 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

PIF isolatie – Wat is PIF en waar pas je het toe?

PIF isolatie, je hebt er misschien weleens van gehoord, maar wat is het voor isolatiemateriaal en wat kun je allemaal isoleren met PIF? In dit artikel vertellen we je alles over PIF isolatie.

Wat is PIF isolatie?

PIF staat voor power insulation foil en wordt steeds vaker gebruikt voor renovatie en nieuwbouwklussen. De isolatiefolie is opgebouwd uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. Door de combinatie van aluminiumfolie en de stilstaande lucht in de luchtkamers wordt een hoge isolatiewaarde met een geringe dikte gerealiseerd. Aluminiumfolie zorgt namelijk voor reflectie van de warmte, terwijl de luchtkussentjes ervoor zorgen dat de temperatuur per laag geleidelijk wordt afgenomen. De luchtkamers zorgen er daarnaast voor dat het aluminium beschermd wordt en veroudering van de folie wordt tegengegaan.

Wat is PIF isolatie?

Waar kun je PIF isolatie toepassen?

PIF isolatiefolie is geschikt voor verschillende isolatieklussen. Ten eerste kun je PIF isolatie gebruiken voor het isoleren van je vloer. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je vloer minder koud aanvoelt. Een bijkomend voordeel van PIF isolatie is dat het vochtwerend is, waardoor je vloer ook direct tegen vocht wordt beschermd wanneer je met PIF isoleert.

Naast vloerisolatie is PIF isolatie ook geschikt als gevelisolatie. Door de flexibiliteit van PIF kun je het gemakkelijk als isolatiemateriaal in een HSB-wand verwerken. Daarnaast is PIF isolatie ook goed te verwerken in een voorzetwand.

Ten slotte kun je PIF isolatie ook gebruiken voor het isoleren van je dak aan de binnenzijde. Wanneer je het isolatiefolie hebt aangebracht, hoef je het alleen nog maar af te werken.

Waar kun je PIF isolatie toepassen?


Voordelen van PIF 

PIF isolatie kent een aantal voordelen. Ten eerste is het een duurzaam isolatiemateriaal, de isolatiefolie is namelijk 100% recyclebaar. Daarnaast is PIF hypoallergeen en heeft het geen negatieve effecten voor de gezondheid. Dat betekent dat je geen beschermingsmiddelen nodig hebt bij het plaatsen van de folie en dat het geen irriterende werking op je ogen en huid heeft.

Ten slotte is PIF een zeer flexibel en licht isolatiemateriaal, waardoor het gemakkelijk vormt naar de oppervlakte waar het op aangebracht wordt. PIF is gemakkelijk op maat te snijden met een stanley mes.


Nadelen van PIF 

PIF isolatie heeft naast voordelen ook enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat PIF isolatie op zichzelf geen brandveilig isolatiemateriaal is. De isolatiefolie heeft namelijk brandklasse E. Door PIF isolatiefolie te combineren met bijvoorbeeld gipsplaten kun je voorkomen dat brand van de ene ruimte naar de andere ruimte of woning kan overslaan.

Wil je een isolatiemateriaal met de allerbeste isolatiewaarde? Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld PIR in plaats van PIF isolatie.

Duurzaamheid staat centraal

PIF isolatie zet zich actief in om klimaatverandering tegen te gaan door duurzaam isoleren te stimuleren. Dit uit zich niet alleen in de PIF isolatiefolie, maar ook in de bedrijfsfilosofie van PIF. Zo wekt het bedrijf haar eigen energie op door zonnepanelen, en minimaliseert en scheidt ze haar afvalstoffen. 

Daarnaast steunt PIF Isolatie de bijenstichting om het leven van bijen te beschermen. Bijen leveren een cruciale bijdrage aan onze voedselvoorziening en zijn daarom belangrijk voor de mensheid. Door gebruik te maken van PIF Isolatie, steun je dus indirect het leefmilieu van de bijen.

Duurzaamheid staat centraal

Ons assortiment PIF isolatie

Overweeg je om je woning te isoleren met PIF isolatie? Dan ben je bij De Isolatieshop aan het juiste adres. Naast isolatiefolie in diverse afmetingen bieden wij onder andere ook PIF isolatiestiften, bodemfolie en luchtdichte tape aan.

Ons assortiment PIF isolatie

Wil je PIF gebruiken in de isolatie van je woning, maar wil je dit niet zelf plaatsen? Bezoek dan ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Binnen dit platform kan je isolatiespecialisten vinden voor al je klussen!

Veelgestelde vragen over PIF isolatie

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over PIF isolatie of advies nodig bij het toepassen hiervan? Neem dan contact op met ons!

Gerelateerde artikelen

Wat is houtvezel en wat zijn de voordelen?
De Isolatieshop B.V.
2022-08-12

Wanneer jij je woning wilt isoleren, krijg je waarschijnlijk te maken met veel materiaalopties. Het kan daarom lastig zijn om een definitieve keuze te maken. In dit artikel vind je informatie over hou...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
06-02-23

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.