Toon prijzen
Excl. btw

Deze pagina heeft het koud. Net als uw huis.

Waarom kiest u voor dakisolatie met glaswol?

   De makkelijkste vorm van isoleren

   Een investering met een hoog rendement (tot 30%)

   Dakisolatie kan al vanaf een voordelige prijs

   Belangrijk onderdeel om te isoleren

Wat zijn de voordelen van dakisolatie met glaswol?

Bij na-isolatie van een schuin dak wordt vaak voor isoleren van binnenuit gekozen. Dat komt omdat isoleren van binnenuit makkelijker en goedkoper is dan isoleren van buitenaf. Het grote voordeel is dat u tot wel 30% kan besparen door uw schuin dak te isoleren. De makkelijkste en voordeligste vorm is met glaswol. Zoals al eerder genoemd is glaswol makkelijk te verwerken en niet duur in de aanbesteding.

Wist u bijvoorbeeld dat 38% van de inwoners van Haarlem* overweegt aanpassingen aan hun woning te doen om energie te besparen. Hieronder hebben wij een stappenplan voor u uitgewerkt, zodat ook u eenvoudig uw dak kan isoleren met glaswol.

*Deze cijfers zijn gebaseerd op data van Haarlem in cijfers.

Dakisolatie Subsidie

Stappenplan dakisolatie glaswol

Gaat u uw dak isoleren met glaswol? Volg dan onderstaande stappen.

1. Bepaal hoeveel glaswol u nodig heeft aan de hand van de oppervlakte

2. Snijd de glaswol op maat

3. Plaats de glaswol tegen uw dak aan

4. Verwerk een dampdichte folie, zo voorkomt u condensvorming in de constructie. Bij glaswol met spijkerflens is dit niet nodig.

5. Nu kunt u beginnen met het afwerken van het dak met bijvoorbeeld gipsplaten

Dit is een verkorte uitleg van ons stappenplan. Wilt u meer informatie? Bekijk dan ons volledige stappenplan. Dit is op basis van een woning waar geen isolatie of dampremmende laag aan de buitenzijde zit.

Niet gevonden wat u zocht?

Is glaswol niet geschikt voor uw constructie of bent u op zoek naar een ander materiaal? Bekijk dan ook onze andere opties PIR, steenwol, XPS en houtvezel. Afhankelijk van uw situatie raden wij de volgende opties aan.

Hecht u waarde aan ruimtebehoud, een hoge isolatiewaarde, en wilt u om deze reden dun isoleren? Kies dan voor PIR-platen. PIR staat bekend om zijn goede Rd-waarde en neemt vanwege de relatief geringe dikte weinig ruimte in beslag binnen uw constructie.

Is geluidsisolatie de hoofdreden dat u gaat isoleren? Bekijk dan ons steenwol assortiment. Steenwol werkt uitstekend voor het dempen en absorberen van geluid en heeft daarnaast een zeer goede thermische isolatie.

Wilt u een vochtige ruimte isoleren? Kies dan voor XPS. XPS is namelijk zeer goed bestand tegen vochtige ruimtes en is daarnaast ook nog voorzien van een hoge druksterkte.

Uw kortingscode is geldig t/m 28 februari 2022 op uw bestelling met een minimale besteding van €600. Niet in combinatie met andere acties te gebruiken en maximaal 1 korting per order.