XPS

XPS is een een lichtgewicht en stevig isolatiemateriaal. XPS heeft een dichte celstructuur dat ervoor zorgt dat het materiaal geen water opneemt. Hierdoor heeft XPS continu een isolerende werking. XPS is een afgeleide van EPS (tempex), maar biedt een veel betere isolatiewaarde. De hoge drukvastheid maakt het materiaal goed beloopbaar en, zoals al eerder aangegeven, nemen XPS isolatieplaten geen vocht op. 

Toepassingen van XPS isolatie

De meeste XPS isolatieplaten zijn voorzien van een L-sponning (een type verbinding) dat voor een goede onderlinge aansluiting zonder koudebrug zorgt. De platen zijn bovendien  eenvoudig te verlijmen op muren en plafonds. XPS is een isolatiemateriaal dat uitstekend toepasbaar is in bijvoorbeeld de badkamer. Ook vloeren en daken kunnen uitstekend geïsoleerd worden met dit geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (zoals XPS voluit heet). Vanwege de stevige en vochtwerende eigenschappen van XPS wordt dit isolatiemateriaal daarom ook regelmatig gebruikt om kelders of zwembaden te isoleren.

XPS is uitstekend te gebruiken voor:

XPS isolatieplaten zijn bestand tegen vocht en bovendien goed te belopen dankzij hun stevige eigenschap. Dit maakt ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een warm-dak-constructie.

XPS platen zijn vochtwerend. Omdat ze geen vocht opnemen (en drukvast zijn) kunt u ze gebruiken als vloerisolatie voor een kelder. XPS isolatie platen zijn ook uitstekend te gebruiken als ondergrond voor een zwembad of sauna. 

Of het nu gaat om een badkamervloer, isolatie voor een zwembad of kelderisolatie: XPS platen zijn in hoge mate drukvast en kunnen een hoge belasting aan. Daarom kunt u de XPS platen in al deze situaties gebruiken. 

>> Zoekt u een drukvaste plaat die drukvast is tot 100 kPa? Kijk dan eens bij onze EPS 100 platen, bijvoorbeeld onze bestseller EPS 100 2000x1000x100mm

Gele en bruine glaswol