U bent hier:

Houtenvloer isolatie

Als u houten vloeren in huis heeft weet u dat deze voor geluidsoverlast en warmteverlies kunnen zorgen. Gelukkig zijn er voldoende isolatiematerialen waarmee u eenvoudig het geluid kunt verminderen en tegelijkertijd zorgt voor thermische isolatie.

Het isoleren van een houten vloer

Een houten vloer isoleert u het best tussen de balken. Kies hiervoor een minerale wol zoals steenwol, glaswol of MW35. Dit zijn open materialen en dat is belangrijk als het om een houten vloer gaat. Het materiaal moet namelijk altijd kunnen ademen om vochtproblemen te voorkomen.

Isolatiematerialen voor een houten vloer:

  • Steenwol vloerisolatie
  • Glaswol vloerisolatie
  • Knauf MW35 vloerisolatie

Een houten vloer isoleren met steenwol

Isolatieplaten van steenwol zijn heel geschikt voor de isolatie van een houten vloer. De Rockwool platen 210 (Rocksono Base) plaatst u aan de onderkant van de vloer. Deze beperken geluidsoverlast en zorgen dat u direct minder energie verliest. De platen steenwol zijn onbrandbaar waardoor u ook meteen de brandveiligheid van uw woning verbetert.

Bij de Isolatieshop kunt u terecht voor steenwol bouwplaten in verschillende diktes en afmetingen. Bent u op zoek naar een partij die de bouwplaten voor u op de juiste maat kan verzagen, ook dan helpen we u graag.

>> Bekijk de steenwol-vloer-isolatie

Een houten vloer isoleren met glaswol

Naast steenwol kunt u voor de isolatie van een houten vloer ook voor glaswol kiezen. Glaswol is op rol verkrijgbaar maar ook in platen zoals bijvoorbeeld de Acoustifit glaswolplaten. Deze zijn vervaardigd volgens de Knaufs Ecose Technology en zijn gebruiksvriendelijker dan de traditionele gele glaswol. Door het speciale bindmiddel Ecose komt er bij de verwerking van deze glaswol minder stof vrij. Zo vermindert of voorkomt u irritaties die traditionele glaswol kan veroorzaken.

Glaswol vloerisolatie

Wij kunnen u deze glaswol leveren in verschillende diktes, isolatiewaardes en uitvoeringen.

>> Bekijk de glaswol-isolatiematerialen

Een houten vloer isoleren met minerale wol Knauf MW35

Ook MW-35 kunt u gebruiken voor de isolatie van uw houten vloer. Deze minerale wol is door Knauf op de markt gebracht als vervanging van de traditionele steenwol. De Minerale Wol 35 is een duurzaam alternatief met sterke minerale vezels. In MW35 vindt u ook de Ecose Technology die Knauf gebruikt om glaswol gebruiksvriendelijker te maken, maar het heeft de fysieke eigenschappen van steenwol.

Knauf MW35

>> Bekijk het Knauf MW35-isolatiemateriaal

Zwevende vloerconstructie

Een andere optie voor het isoleren voor uw houten vloer is de zwevende vloerconstructie. Dit is een doorlopende laag steenwol tussen de dekvloer en de draagvloer. Vooral als u last heeft geluidsoverdracht van stemmen of voetstappen is dit zeer effectief. De zwevende vloer zorgt voor akoestische ontkoppeling en vermindert daarmee het contactgeluid.

Daarnaast profiteert u eveneens van de effecten van thermische isolatie bij een zwevende vloerconstructie. Voor deze isolatie kunt u producten gebruiken uit ons Rockfloor Solid assortiment. Maar ook de fermacell 2E32 platen zijn ideaal voor het leggen van een zwevende ondervloer.

>> Bekijk de Rockwool Solid-isolatieplaten

>> Bekijk de fermacell 2E32 platen

Advies nodig over het isoleren van uw houten vloer?

Welk materiaal u het beste kunt gebruiken voor het isoleren van uw houten vloer is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Voor advies of productie op maat kunt u altijd bij ons terecht. Neem contact op voor een persoonlijk advies.