usp icons
Al 117.827 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Isolatie subsidie: STEP regeling wordt aangepast

Leestijd: 2 min

Vanaf 1 juli 2014 werd vanuit de Rijksoverheid een subsidieregeling aangesteld om woningisolatie, met als doel het energiezuinig maken van een woning, aantrekkelijker te maken. Dit is de STEP regeling (Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector). De isolatie subsidie regeling voor onder andere dakisolatievloerisolatie, muurisolatie en gevelisolatie zorgt ervoor dat huurders en verhuurders van woningen in de gereguleerde huursector goedkoper isolatie kunnen aanbrengen in huizen. Voorwaarden zijn wel dat de kale huur van een woning onder de liberalisatiegrens moet vallen en de woning 3 stappen op de 'energieladder' vooruit moet gaan, met het bereik van minimaal energielabel C.

Bij het aanvragen van isolatie subsidie werd gemeld door een klokkenluider dat een aantal woningcorporaties foutieve informatie zouden aanleveren, waardoor zij meer geld ontvingen dan dat zij gerechtigd waren te ontvangen. Deze melding vond plaats in september 2014. Na een recente steekproef op 200 woningen, werden hier ook bewijzen

Het gevolg is dat de STEP regeling direct zal worden aangepast. Minister Blok wil dat de voorwaarden om isolatie subsidie te ontvangen aangescherpt worden. Blok wil dat eerdere subsidie aanvragen worden ingetrokken, ook al was er al een beslissing op genomen. Alle aanvragen moeten opnieuw ingediend worden, met de waarborg dat de geleverde informatie juist is. Is de informatie onjuist? Dan kan het RVO aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. Aedes, landelijke branchevereniging van woningcorporaties, is het eens met Minister Blok.

Tot en met 31 december 2017 is het mogelijk een beroep te doen op de STEP regeling.

Bronnen:

Cobouw.nl
FD.nl

De Isolatieshop B.V.
24-06-15