usp icons
Al 120.639 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Isolatie subsidie: de STEP regeling

Leestijd: 1 min

Vanaf 1 juli 2014 is er een regeling vanuit de Rijksoverheid die het aantrekkelijker maakt voor woningcorporaties en verhuurders om woningen te isoleren. Het gaat hier om de STEP regeling, oftewel de stimuleringsregeling energieprestatie huursector. Deze regeling is alleen van toepassing op woningen die in de gereguleerde huursector vallen.

Met deze isolatie subsidie wil de Rijksoverheid verhuurders en woningcorporaties stimuleren om op energie te besparen. Het is namelijk erg duurzaam om een woning te isoleren, om zo enorm op kosten te besparen. Of het nu gaat om dakisolatie, vloerisolatie, zolderisolatie, wandisolatie of kruipruimte isolatie, iedere vorm van isolatie is een besparing van energie.

Omdat de Rijksoverheid dit inziet, stelt zij voor de STEP regeling 400 miljoen euro beschikbaar. Een verhuurder kan tot maximaal 7.500.000 euro isolatie subsidie aanvragen bij de RVO.nl, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Om deze isolatie subsidie toegekend te krijgen, dient een verhuurder of woningcorporatie aan 3 voorwaarden te voldoen:

- De kale huurprijs is maximaal €699,48 per maand. Dit is de liberalisatiegrens. De huurprijs moet onder deze grens liggen.

- In de woning dienen energiebesparende maatregelen doorgevoerd te worden, waarbij de woning minimaal 3 stappen op het energielabel omhoog gaat.

- Een verhuurder moet minimaal energielabel C bereiken met de getroffen maatregelen. Een woningcorporatie moet minimaal energielabel B bereiken.

Tot en met 31 december 2017 kunt u een isolatie subsidie aanvraag indienen bij RVO.nl. Zo worden de kosten voor uw dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en kruipruimte isolatie aanzienlijk verminderd.

U leest hier meer over de STEP regeling.

De Isolatieshop B.V.
26-09-14

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.