usp icons
Al 120.067 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Dakisolatie nieuwe norm in België

Leestijd: 1 min

In België wordt een nieuwe regel omtrent dakisolatie ingevoerd. Het is vanaf 1 januari 2015 verplicht om het dak te voorzien van isolatie. Ongeveer 400.000 woningen hebben dit nu niet. Met name de sociale woningen hebben geen dakisolatie. Tot 2020 hebben woningeigenaren de tijd om isolatie aan te brengen op het dak. Is dit niet gebeurd? Dan kan de woning onbewoonbaar worden verklaard.

De Isolatieshop heeft verschillende producten waarmee uw dak goed geïsoleerd wordt. Vooral PIR isolatie wordt veelal ingezet bij deze toepassing. Dit komt doordat PIR isolatie met een geringe dikte al een hoge thermische isolatiewaarde bereikt. Vanaf de buitenzijde van een hellend dak kunt u PIR renovatieplaten aanbrengen. Voor een platdak kunt u XPS isolatie en steenwol isolatie aan de buitenzijde aanbrengen. Daarnaast is PIR afschotisolatie ook een veel gebruikt product.

Ook Vanaf de binnenzijde kunt u uw dak goed isoleren. U kunt bijvoorbeeld PIR+OSB of PIR+Gips gebruiken voor uw zolderisolatie. Maar ook steenwol en glaswol worden veelvuldig ingezet aan de binnenzijde van een dak.

De Isolatieshop B.V.
24-11-14

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.