U bent hier:

Fermacell platen

Bekijk hier ons aanbod Fermacell platen. Wij hebben de bekende Estrich 2E32 vloerelementengipsvezelplaten, maatwerk PIR+fermacell en verschillende accessoires zoals montagelijm en Fermacell egalisatiekorrels voor u op voorraad. Fermacell platen zijn te gebruiken voor: geluidsisolatie van houten vloeren, thermische isolatie van betonvloeren en voor het snel opbouwen van scheidingswanden.

Fermacell platen en accessoires nodig? Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment Fermacell producten waaronder gipsvezelplaten, 2E32, 2E11, 2E26, 2E33 HV vloerelementen en Powerpanel H2O platen. Alle producten van Fermacell staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar het meest bekende product van Fermacell is de gipsvezelplaat. 

Fermacell gipsvezelplaten

Fermacell gipsvezelplaat

Gipsvezelplaten bestaan uit gips en cellulosevezels. De platen hebben als voordeel dat ze erg sterk zijn en per plaat tot 40 kg gewicht kunnen dragen met een hollewandplug. Een ander voordeel is dat de plaat tot heel dichtbij de rand bevestigd kan worden, zonder dat de plaat afbreekt (tot ca. 10 mm). 

Een Fermacell gipsvezelplaat kan eenvoudig met een handzaag op maat gezaagd worden. Heeft u grote hoeveelheden te zagen? Dan kunt u ook een cirkelzaag gebruiken. Om beschadigingen van onderliggende platen te voorkomen moet een inval-cirkelzaag op de juiste plaatdikte worden ingesteld. Let ook op de zaagbladen: kies voor een blad met harde metalen punten. Bij een laag toerental kunt u ook voor een grof getand blad kiezen. De Fermacell gipsvezelplaten werkt u af met gaasband en voegengips. Ook spatten gips, cement  moeten worden verwijderd. Krassen kunt u egaliseren met voegengips of kant-en-klaar finish. Daarna kunt u de gipsplaat behangen of schilderen. 

Wist u dat… de gipsvezelplaten in de Fermacell fabriek geïmpregneerd zijn? Het voorstrijken van de platen is daardoor alleen nodig als een fabrikant dit specifiek vraagt. Bijvoorbeeld bij dunne pleisters, een bepaald soort verf of tegellijm. 

Fermacell vloerelementen

Een Fermacell vloerelement bestaat uit twee gipsvezelplaten die verspringend op elkaar zijn verlijmd. Hierdoor zijn de vloerplaten gemakkelijk in elkaar te schuiven en blijven ze op hun plek liggen. Het assortiment vloerplaten bestaat uit platen met of zonder isolerende laag. De basis vloerplaten (zonder isolerende laag) zijn de fermacell 2E11 en fermacell 2E22. Fermacell platen zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Fermacell 2E32

fermacell estrich vloerelement

De Fermacell 2E32 vloerplaten worden ook wel estrich vloerelementen genoemd en hebben een isolerende onderlaag van steenwol. Het laagje steenwol is ideaal wanneer u een vloer wilt leggen die zowel warmte-isolerend als geluidsisolerend is. Die geluidsisolerende eigenschap is vooral handig om contactgeluid bij houten vloeren te verminderen. De 2E32 is de best verkopende fermacell vloerplaat en dat is vooral te danken aan z’n veelzijdigheid en de aantrekkelijke prijs. 

Fermacell 2E26

Een vloerelement met een isolerende laag vilt: dat is de fermacell 2E26 vloerplaat. De vilt wordt gewonnen uit (oude) kleding aangevuld met andere gerecyclede textielvezelsoorten zoals tapijt. De vloerplaten zijn zeer geschikt voor betonnen vloeren, maar ook voor het ophogen en egaliseren van ongelijke vloeren.

Powerpanel H2O vloer

Heeft u plaatmateriaal nodig voor een natte en extreem vochtige ruimte? Dan is de Powerpanel H2O plaat ideaal. Deze fermacell platen zijn cementgebonden en daardoor vochtbestendig en 100% bestand tegen water en schimmelvorming. Met een Powerpanel H2O plaat kunt u vloeren, scheidings- en voorzetwanden én plafonds maken. De platen zijn ook geschikt voor alle soorten vloerverwarming. 

PIR & Fermacell maatwerk

De PIR plaat is zeer populair als isolatiemateriaal, maar wist u dat deze uitstekend isolerende platen ook gecombineerd kunnen worden met Fermacell? En wat als deze twee elementen al voor u met elkaar verlijmd zijn? Dat zorgt voor een enorme tijdsbesparing van uw isolatieklus! 

Bij De Isolatieshop bieden we de unieke mogelijkheid om Fermacell platen te bestellen die voorzien zijn van een laag PIR. De PIR & Fermacell platen zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen. De kant-en-klare platen van PIR met Fermacell zijn bij uitstek geschikt voor wanden en plafonds. Dankzij de combinatie van de twee materialen heeft u een hoge isolatiewaarde, een extreem belastbare afwerking en kunt u bovendien snel werken.