U bent hier:

Betonvloer isolatie

Een betonvloer wordt vaak toegepast in woningen, maar kan soms wat koud aanvoelen. Zeker wanneer er zich onder de vloer een kruipruimte bevindt, kan kou en vocht uit de kruipruimte naar boven trekken. Door middel van een goede betonvloer isolatie is dit te verhelpen. De Isolatieshop helpt u graag uw woning voordelig te isoleren, zodat u kunt genieten van meer comfort en warmte.

Diverse materialen

Voor een degelijke betonvloer isolatie bieden we onder meer EPS 100-isolatiemateriaal. Verkrijgbaar in verschillende diktes. Het is zeer geschikt voor gebruik onder betonvloeren en kan ook toegepast worden als isolatie in de kruipruimte tegen de vloer. Onze XPS-bouwplaten van het merk Styrisol zijn eveneens geschikt voor een goede betonvloer isolatie. Indien u EPS- of XPS-bouwplaten onder een nieuw te storten betonvloer gaat gebruiken, dient u wel randisolatie aan te brengen in de dekvloer. Hierdoor kan de dekvloer vrij bewegen en ontstaan er geen scheuren door krimp of uitzetting.

Voor een goede betonvloer isolatie van ook PIR-isolatie uitkomst bieden. Dankzij de aluminium toplaag hebben deze platen een hogere isolatiewaarde dan gewone PIR-isolatieplaten. Met een relatief dunne plaat kan een hoge isolatiewaarde bereikt worden. Mocht u liever met steenwol isoleren, dan bieden de steenwol vloerplaten van Rockwool, de 504, zeker uitkomst!