U bent hier:

DI-Chips

DI-Chips (kruipruimte isolatie chips)

23,02
v.a.
Inhoud:500l
Rbf-waarde:2,15
Laagdikte:20cm

Wat zijn vloerisolatie chips?

Vloerisolatie chips (ook wel DI-chips genoemd, in werking vergelijkbaar met bijvoorbeeld Drowa en Drocom Isolatiechips) hebben een s-vorm en zijn wit van kleur. Ze zijn gemaakt van gerecycled polystyreen. Deze isolatiechips worden gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes en voor bodemisolatie. De vloerisolatiechips grijpen in elkaar waardoor ze netjes op hun plek blijven liggen. Dit maakt ze ideaal voor het isoleren van een vochtige kruipruimte. Heeft u een laagje water in de kruipruimte staan en gaan de chips drijven, dan blijven de chips dankzij hun s-vorm als een homogene massa bovenop het water drijven. Het materiaal reduceert hierdoor de luchtvochtigheid en verbetert de thermische isolatie. Raken de vloerisolatie chips statisch geladen? Geen probleem, want u schuift ze eenvoudig opzij waardoor ze niet aan bijvoorbeeld leidingwerk blijven plakken.

Wanneer gebruikt u vloer isolatiechips?

Isolatiechips in een kruipruimte

Heeft u veel vocht in uw kruipruimte? Dan is het verstandig om voor isolatiechips te kiezen. Een laag van 20 tot 30 centimeter op de bodem van uw kruipruimte is genoeg om verschil te merken. De vochtige lucht wordt door de DI-chips opgewarmd en valt als druppels weer terug uw kruipruimte in. Dit gebeurt nog voordat het vocht de onderkant van uw vloer heeft bereikt. Hierdoor heeft u minder last van vocht en wordt ook de thermische isolatie verbetert.

Waarom kiest u voor DI-chips?

DI-chips zijn relatief goedkoop en ze zijn heel gemakkelijk om aan te brengen. Dit is de reden dat veel mensen voor isolatie-chips kiezen. Daarnaast zijn ze goed te combineren met glas- of steenwol. Vanwege de ademende eigenschap van hout wordt deze combinatie vooral bij het isoleren van houten vloeren gebruikt. De glaswol wordt in dit geval direct onder een houten vloer bevestigd. De chips op de bodem van de kruipruimte houden het vocht in balans, terwijl de glaswol voor extra thermische isolatie zorgt. Laat u hierover gratis informeren! Bel met onze adviseurs (0)316-330365.

Isolatie-chips of isolatie-parels?

Zowel de DI-chips als de isolatieparels zijn ideaal voor het isoleren van een kruipruimte. Welk product beter is, is afhankelijk van uw voorkeur en de toepassing van het product. De parels hebben een hogere isolatiewaarde. Dit komt omdat er minder lucht tussen de parels zit in vergelijking met de chipjes. Om dezelfde isolatiewaarde als de parels te krijgen, heeft u een dikkere laag chips nodig. Dit kan een reden zijn om voor isolatieparels te kiezen. Komt u er zelf niet uit? Laat u persoonlijk adviseren. Bel 0316-330365.

Moet ik isolatiechips of -parels gebruiken? 

Dat ligt aan de ruimte die beschikbaar is voor isolatie. Kunt u een dikke laag isolatiemateriaal kwijt, dan zijn de chips prima. Maar als u maar een klein beetje ruimte onder uw vloer heeft, dan zijn de parels een betere keuze. Dat komt omdat de parels een hogere isolatiewaarde hebben. Hierdoor kunt u dus met een dun laagje parels hetzelfde effect bereiken als met een dikkere laag DI-chips. Heeft u (soms) water in uw kruipruimte staan? Ook hier is de keuze voor chips of parels van afhankelijk. 

Bel onze adviseurs voor gratis advies (0)316-330365

Een kruipruimte isoleren als er een laagje water staat

Isolatiechips klaar voor gebruik

In sommige kruipruimtes komt wel eens een laagje water van een paar centimeter te staan. Dit zakt wel weer weg, maar komt vervolgens ook terug. In dat geval zijn de DI-chips een beter keuze dan de parels. De chips hebben namelijk een S-vorm en haken hierdoor als het ware in elkaar. Ze vormen een homogene massa en blijven bij elkaar, wat de isolatiewaarde ten goede komt. De parels daarentegen gaan hun eigen weg. Als er beweging in het water zit, dan drijven de parels uit elkaar en vormen kluitjes. Dit zorgt voor een slechte isolatiewaarde. 

Hoe isoleert u een kruipruimte met vloerisolatie chips?

Isoleren met isolatiechips gaat heel eenvoudig. Bepaal eerst hoeveel vierkante meter uw kruipruimte is. De volgende vraag is: welke Rbf waarde wilt u bereiken? Met isolatiechips zorgt een laag van 20 cm DI-Chips voor een Rbf waarde van 2,15. Met 25 cm is dat een Rbf waarde van 2,69. Kiest u voor 30 cm DI-Chips dan schiet de Rbf waarde naar 3,23.

De DI-Chips worden geleverd in anti-statische zakken, waardoor het makkelijker is om ze te verwerken. Stort de inhoud van de zakken in uw kruipruimte en verspreid ze evenredig over het vloeroppervlak. Meer is er niet voor nodig om uw kruipruimte met DI-chips te isoleren. Vergeet niet om in uw kruipruimte ook meteen uw leidingwerk te isoleren door middel van buisisolatie. Dit is een zeer eenvoudige en goedkope manier van isoleren waarmee u op korte termijn veel energie kan besparen.

Gemakkelijk isoleren

Het isoleren met DI-Chips is een relatief goedkope vorm van isolatie die uw kruipruimte vrijhoudt van vocht. De DI-Chips worden op de vloer van de kruipruimte neergelegd en zorgen zo voor een drogere kruipruimte en een warmere vloer. Het resultaat is een prettiger binnenklimaat en onder de vloer geen vocht of aantasting of corrosie van de leidingen. DI-Chips zijn samengesteld uit gerecycled polystyreen (piepschuim) en zijn verpakt in antistatische zakken. Het aanbrengen van de DI-Chips kan redelijk eenvoudig gebeuren.

De DI-Chips zijn leverbaar in zakken van 500 liter en kennen een scherpe prijs. Voor een isolatielaag van 25-30 cm, heeft u één zak per 2 m² nodig. Dankzij onze ruime voorraad heeft u de DI-Chips al binnen 2 werkdagen in huis. U kunt lekker snel aan de slag. Voorkom schimmelvorming, houtrot of zwam en kies voor DI-Chips van De Isolatieshop. U zult het ook aan uw volgende energierekening merken!