usp icons
Al 117.827 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Zolder isoleren van binnenuit stappenplan

Leestijd: 2 min

Wil je je zolder isoleren maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan dit eenvoudige stappenplan, waarin stap voor stap staat beschreven wat je nodig hebt en hoe je dit het beste kan aanpakken. De eenvoudigste manier om een schuin dak te isoleren is met isolatieplaten. In dit stappenplan wordt daarom gebruik gemaakt van PIR & gips platen.

Array

Stap 1 | Bevestig de ventilatielatten

Schroef de ventilatielatten horizontaal tegen het dakbeschot. Houd hierbij een hartafstand van circa 30 centimeter tussen de latten aan. Plaats altijd een ventilatielat aan de boven- en onderzijde.

Stap 2 | Werk eventuele hoogteverschillen weg

Voeg, waar nodig, uitvulplaatjes onder de latten toe, om eventueel hoogteverschil van de latten uit te vlakken. Dit zorgt voor een vlakkere afwerking van de platen.

Stap 3 | Zaag de isolatieplaten op maat

Zaag vervolgens de isolatieplaat op maat, zodat deze tussen de gordingen past. Zaag de plaat waar nodig in verstek.

Stap 4 | Maak de isolatieplaten luchtdicht

Spuit een ril purschuim, rondom, om de isolatieplaat om zo een luchtdichte afsluiting te creëren.

Stap 5 | Bevestig de isolatieplaten

Zet de eerste plaat tegen de ventilatielatten en schroef hem vast. Herhaal de vorige stappen totdat het volledige dak is geïsoleerd.

Stap 6 | Afwerking isolatieplaten

Werk nu de schroefgaten en de naden tussen de platen af. Dit doe je met voegengips en gaasband.

Stap 7 | Afronding zolderisolatie

Dan is het nu tijd om de zolder z'n definitieve afwerking te geven. Je kunt de platen bijvoorbeeld schilderen. Het is ook mogelijk om de platen te behangen of te stucen.

Voor het isoleren van je zolder adviseren wij om de verlijmde PIR platen van De Isolatieshop te gebruiken. Je kunt hiermee isoleren en afwerken in één handeling. De PIR isolatieplaten zijn door ons al verlijmd met een gipsplaat als toplaag.

Instructievideo zolderisolatie


Heb je vragen over het stappenplan of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Laat je na het lezen van dit stappenplan toch liever je zolder isoleren door een isolatiespecialist? Bekijk dan eens ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je de isolatiespecialist die je zolder kan verduurzamen.

Gerelateerde artikelen

Plat dak van binnenuit stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2022-03-30

Je wilt je plat dak isoleren van binnenuit, maar hoe gaat dat in zijn werk? In dit eenvoudige stappenplan leggen wij je in 9 stappen uit hoe je je plat dak kunt isoleren. Een plat dak isoleren van bin...

Lees meer
Voorzetwand isoleren stappenplan - PIR isolatieplaten
De Isolatieshop B.V.
2021-03-03

Ben je van plan een isolerende voorzetwand te plaatsen? Dit is snel en eenvoudig te realiseren met ons stappenplan. Hier staat duidelijk beschreven hoe je een buitenmuur van binnenuit kunt isoleren do...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
05-07-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.