usp icons
Al 122.957 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Klussen in de zomervakantie!

Leestijd: 2 min

De zomer is aangebroken en daarmee ook de jaarlijkse bouwvakantie. De bouwvak is een georganiseerde regeling tussen verschillende bouwbedrijven. Dat houdt in dat de bouwsector enkele weken vrij neemt. Het verschilt per regio wanneer deze vakantie ingaat (zie tabel onderaan). Dit jaar bijt regio midden het spits af, waarna regio zuid en noord volgen (zie tabel).

Een bouwbedrijf is niet verplicht om zich aan de vakantieperiode te houden en mag ook doorwerken tijdens het bouwverlof. Toch is het aantal beschikbare vakmannen in de zomer een stuk minder. Om deze periode te overbruggen, kun je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met isoleren. Het zomerweer leent zich vaak prima voor meerdaagse projecten doordat er minder tot geen rekening gehouden hoeft te worden met slecht weer. Geen idee met welk project je aan de slag wilt? Wij hebben hieronder een aantal stappenplannen voor je op een rijtje gezet die zowel eenvoudig te volgen, als gemakkelijk uit te voeren zijn. Niet de klus die je zoekt? In ons kenniscentrum vind je nog veel meer handige artikelen.

Houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte - Stappenplan

Houten vloer isoleren

Metal Stud wand plaatsen - Stappenplan

Voorzetwand met Metal Stud

Zolder isoleren van binnenuit - Stappenplan

Zolder isoleren van binnenuit - Stappenplan


Zakelijke klanten

Vanwege het hoge aantal aanvragen zijn er veel ondernemers die ervoor kiezen om tijdens de vakantieperiode door te gaan met het uitvoeren van projecten. Bij de Isolatieshop hebben we altijd een grote voorraad, waardoor je snel bent voorzien van isolatiematerialen zoals glaswol en PIR. Hierdoor kun je ook tijdens de zomervakantie aanvragen van klanten opvangen en hoef je geen néé te verkopen.

Bouwvak periodeWekenRegioVakantie
07-08-2023 t/m 25-08-202332-34Regio noordBouwvak noord
24-07-2023 t/m 11-08-202330-32Regio middenBouwvak midden
31-07-2022 t/m 18-08-202331-33Regio zuidBouwvak zuid

Wil je zelf aan de slag gaan met isolatiemateriaal of ben je op zoek naar advies? Bekijk dan ons assortiment of neem contact op met één van onze specialisten.

De Isolatieshop B.V.
17-07-23

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.