usp icons
Al 120.639 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Gunstige btw op isolatiewerkzaamheden

Leestijd: 2 min

Het isoleren van je woning is tegenwoordig aantrekkelijker dan ooit. Naast een mogelijke subsidie, kun je genieten van een btw-regeling van slechts 9% in plaats van 21%. Deze btw-regeling geldt voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van onder andere muur-, vloer- en dakisolatie. Fijn toch?

Waarom een laag btw-tarief voor isoleren?

Maar wat is de reden van dit verlaagde btw-tarief? Het korte antwoord is dat de overheid de bevolking wil stimuleren om hun woning te isoleren om zo te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe minder energie er verbruikt wordt. Dit is beter voor het milieu en draagt daarom bij aan deze vastgestelde doelstellingen. 

Om het isoleren aantrekkelijker en toegankelijker te maken, geldt voor bepaalde werkzaamheden rondom isolatie dus een verlaagd btw-tarief. Dit tarief is echter enkel van toepassing op woningen die ouder zijn dan twee jaar en enkel op de arbeidskosten voor het plaatsen van isolatiemateriaal. Bij overige werkzaamheden die bij een isolatieklus komen kijken zoals sloopwerk geldt dit tarief niet.

Hebben isolatiematerialen ook een verlaagd btw-tarief?

Het is dus vastgesteld dat bepaalde arbeidskosten die bij isoleren komen kijken onder een gunstige btw-regeling vallen. Het isolatiemateriaal dat hiervoor wordt gebruikt valt echter helaas niet onder deze regeling. Dit betekent dat je voor materialen als PIR, EPS, glaswol en steenwol de gebruikelijke 21% btw betaalt.

Geld besparen op isolatiekosten

Wat levert dit verlaagde btw-tarief je op bij het isoleren van je woning? Volgens Milieu Centraal kunnen de besparingen voor het volledig isoleren van een eengezinswoning oplopen tot wel €1300! Door deze besparingen kun je kiezen voor hogere kwaliteit isolatiemateriaal of je kunt het natuurlijk sparen/uitgeven aan andere leuke dingen.

Samengevat

  • Op de arbeidskosten van isolatie kun je genieten van een verlaagd btw-tarief van 9%
  • Dit tarief geldt enkel voor de het aanbrengen van de isolatie en niet voor de werkzaamheden eromheen (zoals sloopwerk) of de isolatiematerialen, waar een btw-tarief van 21% geldt
  • Dit verlaagde btw-tarief geldt enkel voor woningen ouder dan 2 jaar
  • Je moet beroep doen op een erkende vakman om in aanmerking te komen op dit verlaagde btw-tarief

Klaar om je woning te isoleren en gebruik te maken van dit aantrekkelijke btw-tarief? Bij ons vind je isolatiemateriaal voor je gehele woning. Van muurisolatie tot dakisolatie en van houtskeletbouw tot geluidsisolatie. Wil je ook op het isolatiemateriaal besparen? Dan kun je een kijkje nemen bij onze B-keus isolatie producten.

Wil je ook geld besparen maar wel je woning laten isoleren? Bekijk dan ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je isolatiespecialisten die elke je isolatiewens kunnen realiseren bij elke klus.

Gerelateerde artikelen

Zelf isoleren of een vakman inschakelen?
De Isolatieshop B.V.
2022-08-22

Lees meer
Subsidie isolatie 2022
De Isolatieshop B.V.
2022-01-01

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
06-07-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.