usp icons
Al 114.551 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Geïsoleerde & Zelfdragende dakplaten

Zelfdragende dakplaten zijn uitermate geschikt voor het in één keer afwerken en isoleren van je dak. De platen worden ook wel geïsoleerde dakplaten genoemd, en zijn verkrijgbaar van verschillende soorten fabrikanten en van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld PIR of EPS. Alle geïsoleerde dakplaten die De Isolatieshop aanbiedt zijn een alles-in-1-dakelement voor geschakelde en vrijstaande nieuwbouw of bestaande woningen.

Wat zijn zelfdragende geïsoleerde dakplaten:

Zelfdragende dakplaten zijn sterke, kant-en-klare sandwichpanelen die voorzien isolatie en steunbalken. De dakelementen zijn een goed alternatief voor een regulier dak, doordat ze sterk genoeg zijn om met minimale ondersteuning van de gordingen de dakbedekking te kunnen dragen. Het gemak van zelfdragende dakplaten is dat de platen voorzien zijn van een onderdak waardoor het dak snel afgewerkt kan worden.

Dakelementen worden speciaal voor je gemaakt. Hierdoor zijn er geen B-keus varianten beschikbaar.

Er zijn verschillende soorten dakplaten zoals bijvoorbeeld: Unidek dakplaten, Unilin dakplaten en Isobouw dakplaten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende varianten beschikbaar van verschillende dakplaten wat de keuze maken extra lastig maakt.

De Isolatieshop helpt je graag bij het vinden van het juiste dakelement met passend advies voor je situatie. Neem contact met ons op of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend advies.

Voordat je een offerte via onderstaande knop gaat aanvragen hebben wij eerst nog de volgende informatie nodig:

Windgebied
 • De gewenste Rc-waarde van het dakelement?
 • Welke zichtzijde wil je op het dakelement?
 • Welke hellingshoek is vereist?
 • Wat is de afschuining van je dak?
 • In welk windgebied staat je woning? (Zie afbeelding 1,2,3)

Dakelementen worden speciaal voor je situatie gemaakt. Hierdoor is de levertijd van de daklementen op aanvraag.

Offerte aanvragen Bel ons

Wil je een bestaand dak na-isoleren? Neem dan een kijkje bij onze unieke renovatieplaten. Deze plaats je eenvoudig op het aanwezige dakbeschot. Dit bespaart je tijd én geld. Wij kunnen je hier uiteraard in adviseren.

Aanbod Dakelementen:

Hieronder zijn enkele geïsoleerde dakplaten uitgelicht, maar voor elke isolatieklus is een dakelement op maat beschikbaar. Neem voor je specifieke situatie contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ons aanbod:

Fabrikanten:

 • Isobouw
 • Unilin
 • Kingspan Unidek

Type geïsoleerde dakplaten:

 • Isobouw Slimfix (Isolatiemateriaal: EPS-HR)
 • Unilin Usystem (Isolatiemateriaal: PIR)
 • Kingspan Unidek Aero (Isolatiemateriaal: EPS-Platinum)

De top 3 meest verkochte alles-in-1-dakelementen:

 • Isobouw SlimFix-XT
 • Unilin Usystem Roof OS
 • Kingspan Unidek Aero

Op zoek naar andere typen dakelementen van bovenstaande fabrikanten? Ook deze zijn bij ons beschikbaar. Neem voor je specifieke situatie contact met ons op! Hieronder zijn enkele dakelementen van onze leveranciers toegelicht.

Isobouw SlimFix-XT

De Isobouw Slimfix-XT dakelementen zijn het antwoord van IsoBouw op de eisen in het bouwbesluit ten aanzien van de isolatiewaarde en brandklasse. De Slimfix-XT voldoet aan alle eigenschappen die nodig zijn voor het bouwbesluit.

De Slimfix-XT is uit verschillende lagen opgebouwd:

 • Bovenplaat: Vochtbestendige houtspaanplaat, klasse P5 volgens NEN EN 120 en E1 volgens NEN EN 312, 3 of 8 mm dik, oranje cachering met handige referentiestrepen.
 • Isolatiemateriaal: airpop® isolatiekern EPS-HR-SE met verhoogd isolerend vermogen.
 • Onderplaat: Als bovenplaat, echter voorzien van witte zichtzijde en een met glasvezel versterkt Xire®-schild (Xire® Technologie).
 • Langsribben, gootregel en tengellatten: Europees vurenhout.

Door deze samenstelling beschikt de Isobouw Slimfix-XT over een B/C-s2, d0 brandklasse. De Slimfix-XT behoort hierdoor tot de best scorende dakelementen op dit gebied. Wil je bijvoorbeeld je nieuwbouwproject opleveren met een Rc-waarde van 6,3 dan is SlimFix-XT 6.3 8/8R met een dikte van 211mm de oplossing voor je isolatieklus.

Unilin Usystem Roof OS

De Unlin Usystem Roof OS is een openschalig dakelement, samengesteld uit een basisplaat naar keuze met PIR-isolatie en 3 of 4 vurenhouten ribben. Het element is geschikt voor hellende daken met geventileerde dakbedekkingen zoals pannen, leien, zink. De basisplaat van dit dakelement is verkrijgbaar met 10 varianten met elk hun eigen zichtzijde.

Door deze samenstelling beschikt de Unilin Usystem Roof OS over 195mm dik PIR-isolatie, wat perfect is als je een Rc-waarde van 6,3 wilt behalen voor je nieuwbouwproject. Door het gebruik van PIR-isolatie kun je aanzienlijk dunner isoleren dan wanneer je isoleert met dakelementen die beschikken over EPS als isolatiemateriaal.

Kingspan Unidek Aero

De Kingspan Unidek Aero is een isolerend alles-in-1-dakelement die opgebouwd is uit een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum voorzien van 4 geïntegreerde verstijvers. De buitenzijde van het dakelement is voorzien van 3mm dik spaanplaat met een groene folie met ruitmotief en 3 tengels. De binnenzijde van het dakelement is voorzien van een 12mm gipsplaat die tussen 2 verstijvers is aangebracht. Deze is afgewerkt met een 3mm spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde.

Door deze samenstelling beschikt de Kingspan Unidek Aero over 215mm dik EPS Platinum, wat perfect is als je een Rc-waarde van 6,3 wilt behalen voor je nieuwbouwproject. Dit maakt de Kingspan Unidek Aero het meest verkochte dakelement van Nederland volgens cijfers van RMB Data services.

Er zijn meerdere varianten van bovenstaande dakelementen beschikbaar. Bekijk hiervoor de brochures van onze fabrikanten om zo het geschikte dakelement voor je isolatieklus te vinden.

Brochures fabrikanten:

Brochure Isobouw Nieuwbouw
Brochure Isobouw Renovatie
Brochure Unilin
Brochure Kingspan Unidek