Zelfdragende dakplaten

Deze zelfdragende geïsoleerde dakplaten, ook wel sandwichpanelen genoemd, zijn van het merk Unilin. De zelfdragende dakelementen met PIR-isolatie zijn geschikt voor hellende daken met een onderconstructie van gordingen en muurplaten. Unilin biedt binnen haar dakplaten-assortiment allerlei verschillende soorten dakplaten. 

Een van de meest opvallende dakplaten van Unilin zijn de platen met het luchtdichte daksysteem. Dit bestaat uit een gepatenteerde luchtdichte veer waarmee de aansluiting van de langsnaden wordt afgedicht. De luchtdichte veer kan worden toegepast in dakelementen met een PIR langszijde, waarbij in de PIR een sponning (hxb = 13x29) is aangebracht. Door het plaatsen van het volgende dakelement, dat tevens is voorzien van een sponning, ontstaat de luchtdichte verbinding. Doordat de luchtdichte veer (d=15 mm) “dikker” is dan de hoogte van de sponning (h=13 mm) ontstaat een zeer hoge luchtdichting. Dit komt omdat de gladde foamlaag, die op de veer aanwezig is, tijdens het aanbrengen van de veer “gedwongen” wordt om te comprimeren. 

Unilin dakelement

Heeft u interesse in deze zelfdragende dakelementen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk aanbod. Wilt u een bestaand dak na-isoleren? Neem dan een kijkje bij onze unieke renovatieplaten. Deze plaatst u eenvoudig op het aanwezige dakbeschot. Dit bespaart u tijd én geld. Wij kunnen u hier uiteraard in adviseren.

Meer informatie vindt u in de brochure van Unilin: >> Unilin leveringsprogramma 2021