usp icons
Al 114.070 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Prijzen isolatiemateriaal per m2

Leestijd: 3 min

Wanneer er geïsoleerd moet worden is meestal de eerste vraag: wat kost isolatie? De prijs van isolatie per m2 hoeft niet hoog te zijn. En wanneer je voor B-keus isolatiemateriaal kiest, dan wordt de isolatie prijs nog veel aantrekkelijker. 

De prijs van isolatiemateriaal per m2 is dus te overzien, maar wist je dat ook het plaatsen van isolatiemateriaal heel voordelig kan? Het aanbrengen van isolatiemateriaal kun je namelijk eenvoudig zelf doen, waardoor je kosten bespaard. Onze experts adviseren je graag over de isolatieklus. 

Voordat je met het isolatieproject begint wil je vaak weten wat isolatie kost. Hieronder vind je een overzicht van vanaf prijzen voor A-keus isolatiemateriaal.

Wist je dat er weer subsidie voor isolatie beschikbaar is in 2023? Lees meer!

Prijs isolatie per m2
Isolatie    Prijs per m² (vanaf)(60mm)
Platdak isolatie € 2,27
Hellenddak isolatie € 2,27
Scheidingswand isolatie € 2,27
Betonvloer isolatie € 5,02
Houtenvloer isolatie € 2,27
Kruipruimte isolatie € 8,40

De prijs van het isolatiemateriaal dat je nodig hebt is naast de soort isolatie óók afhankelijk van  de dikte van het desbetreffende isolatiemateriaal. Bel onze experts voor persoonlijk advies 0316-330365.

De prijs van het isoleren van een vloer, muur, kruipruimte of dak kan als snel oplopen. Om grip op de kosten te houden, is het handig om vooraf inzicht te hebben in de kosten van het isolatiemateriaal. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen bij een isolatiedikte van 60mm. 

Wat zijn de kosten van isolatiemateriaal per m2?

Isolatiemateriaal met Rd-waarde   Vanaf-prijs per m² (60mm)
Steenwol plaat (Rd 1,60)  € 4,61 
PIR plaat (Rd 2,72) € 10,79
XPS plaat (Rd 1,80) € 8,17
EPS plaat (Rd 1,65) € 4,92
Glaswol plaat (Rd 1,60) € 2,37
Minerale wol plaat (Rd 1,70) € 3,68

Vloerisolatie

Wil je aan de slag met vloerisolatie? Houd er dan rekening mee dat het isoleren van een vloer ongeveer 5 tot 30 euro per m2 kost. De prijs varieert omdat het afhankelijk is van het materiaal dat je kiest om mee te isoleren. Ga je voor glaswol of voor PIR? Let hierbij ook op of het isolatiemateriaal van je keuze op de gekozen plek geplaatst kan worden in verband met vocht. Vraag onze experts om advies. 

Dakisolatie

Een ijskoude zolder in de winter en peentjes zweten in de zomer: deze ongemakken kunt je verminderen door het dak te isoleren. De prijs van dakisolatie is afhankelijk van het soort dak dat geïsoleerd moet worden. Is het een puntdak of een platdak? Wil je vanuit de binnenzijde of vanaf de buitenzijde isoleren? 

Voor het isoleren van de binnenzijde van een dakconstructie wordt meestal gekozen voor glaswol of steenwol. Houd rekening met een prijs van 6 tot 15 euro per m2 voor glaswol. Kijk hier voor de actuele prijzen van glaswol en van steenwol. Is de oppervlakte van het dak 100 m2? Dan kun je rekenen op ongeveer 1000 tot 2500 euro aan isolatiemateriaal. Wil je de buitenkant van het dak isoleren, dan wordt de prijs meestal twee keer zo veel. 

Voor het isoleren van een plat dak adviseren wij rekening te houden met een prijskaartje van 1500 tot 3500 euro. Dit is afhankelijk van het oppervlak dat geïsoleerd moet worden, het gekozen isolatiemateriaal en overige kosten. 

Kruipruimte isolatie

In het assortiment van De Isolatieshop vind je isolatiechips en EPS-parels. Deze materialen lijken op elkaar, maar hebben in de praktijk een andere toepassing. 

DI-chips zijn relatief goedkoop en ze zijn heel gemakkelijk om aan te brengen. Dit is de reden dat veel mensen voor isolatie-chips kiezen. Daarnaast zijn ze goed te combineren met glas- of steenwol. Lees meer over DI-chips. 

EPS parels zijn bijzonder geschikt als bodemisolatie (bij een vochtige kruipruimte). Je kunt ze natuurlijk ook combineren met een vorm van vloerisolatie en zo dubbelop profiteren van de voordelen. Bekijk onze EPS-parels. 

De prijs voor de isolatie van een kruipruimte van 60m2 kost ongeveer tussen de 1350 en 1600 euro.

Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

Ontvang je liever een factuur zonder na te hoeven denken over wat je allemaal nodig hebt om te gaan isoleren? Bezoek dan eens ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je isolatiespecialisten die je bij al je isolatieklussen kunnen helpen.

Onze actuele prijzen 

Wil je de exacte prijs van het gewenste materiaal weten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier kun je op basis van het aantal te isoleren vierkante meters een kostenberekening maken met de rekenhulp. Heb je grotere aantallen nodig? Vraag dan een persoonlijke offerte aan. Heb je nog andere vragen over de kosten van isolatiemateriaal? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Gerelateerde artikelen

Isolatieplaten Kiezen
De Isolatieshop B.V.
2021-03-04

Bij het bouwen of renoveren van een hoog...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
03-03-21

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.