usp icons
Al 120.067 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Het verschil tussen A-keus en B-keus isolatiemateriaal

Leestijd: 1 min

Wij hebben een wisselend aanbod van zowel A-keus als B-keus isolatiemateriaal in ons assortiment. Het verschil tussen deze twee zit in de garantie die de producent kan geven op de kwaliteit. Doordat wij beide soorten aanbieden, hebben wij altijd wel iets voor je klaarstaan met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

A-keus isolatiemateriaal

A-keus isolatiemateriaal is ‘volgens het boekje’ geproduceerd. Dit betekent dat de producent de garantie kan geven dat het product aan alle kwaliteitseisen voldoet die gesteld zijn. Hij kan dus garanderen dat de dikte klopt, het materiaal netjes is afgewerkt, het haakse zijkanten heeft, maar vooral dat het de isolatiewaarde levert die vermeld wordt. Ofwel; je krijgt precies het product zoals de fabrikant dit voor ogen had en zoals je het hebt besteld. 

Ontvang je toch A-keus materiaal met een fabricage fout, dan valt dit te reclameren bij de desbetreffende producent.

A-keus isolatiemateriaal

B-keus isolatiemateriaal

B-keus isolatiemateriaal wordt ook wel tweede keus isolatie genoemd. Het materiaal voldoet niet meer aan één of meer van de kwaliteitseisen die een producent stelt en kan daarom niet meer als A-keus materiaal verkocht worden. Daarom zit er op B-keus isolatiemateriaal geen garantie. B-keus isolatie ontstaat vooral bij het opstarten van nieuwe productielijnen. 

Het duurt namelijk een tijd voor de gehele productie goed verloopt. Het materiaal dat in de opstartperiode niet volgens de eisen geproduceerd is, wordt als B-keus isolatiemateriaal verkocht.

B-keus isolatiemateriaal

Heb je nog andere vragen over de verschillen tussen A-keus en B-keus isolatiemateriaal? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Wil je iemand je woning laten isoleren met A- of B-keus isolatie? Neem dan eens een kijkje op ons ‘Isolatieshop voor Partners’ platform! Hier vind je isolatiespecialisten die kunnen helpen bij je klus.

Gerelateerde artikelen

Het bouwbesluit over isolatie en Rc-waarde
De Isolatieshop B.V.
2021-03-04

Het isoleren van een gebouw heeft veel voordelen. Je energierekening wordt lager, het wooncomfort verbetert aanzienlijk en het is ...

Lees meer
Isolatiewaarde: de Rd waarde, Rc waarde en lambdawaarde
De Isolatieshop B.V.
2021-03-16

Op de verpakking van isolatiemateriaal worden verschillende waarden genoemd. Deze vertellen je allemaal iets over de mate waarin een isolatiemateriaal in staat is...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
04-03-21

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.