U bent hier:

EPS / Tempex

EPS is ook wel bekend onder de naam tempex of piepschuim. Het is een afkorting van geëxpandeerd polystyreen. Het isolatiemateriaal wordt veel gebruikt bij toepassingen waar isolatiewaarde minder belangrijk is dan de dikte of opvulling. EPS heeft ongeacht de dikte, een lambdawaarde van 0,036 W/(m.K).

Het grootste voordeel van EPS is de prijs. Het is een voordelig isolatiemateriaal met een redelijk goede isolatiewaarde. Daarnaast is het licht van gewicht en makkelijk te verwerken. EPS is een isolatiemateriaal is dat keer op keer gerecycled kan worden. Dit omdat het uit slechts één materiaalsoort bestaat. Polystyreen (2%, de rest is lucht). Dit materiaal wordt met pentaan (een soort gas) opgeblazen tot de bekende bolletjesvorm. Dit gas verdwijnt tijdens de productie weer uit het materiaal waarna er piepschuim isolatie (of EPS parels) overblijven als eindproduct.

U vindt EPS-platen en EPS-parels in ons assortiment. De platen zijn uitermate geschikt voor vloerisolatie, bijvoorbeeld voor betonvloer isolatie. De parels worden voornamelijk gebruikt om kruipruimtes te isoleren.

Heeft u vragen over de verwerking van EPS of wilt u graag een offerte op maat voor grotere aantallen? Neem dan gerust contact met ons op.