U bent hier:

EPS

EPS

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen of PS-hardschuim en is ook wel bekend onder de naam tempex of piepschuim. De witte korrels zijn zeer geschikt als vloerisolatie, de EPS-bouwplaten kunnen behalve als vloerisolatie ook gebruikt worden voor platdak isolatie. Grijze EPS-parels (HR++) zijn in tegenstelling tot de witte parels wél waterafstotend en geschikt als kruipruimte-isolatie, en spouwmuren en hebben een hogere isolatiewaarde (0,0324 W/(m.K)).

Een groot voordeel van EPS is dat het een milieuvriendelijk isolatiemateriaal is dat bovendien keer op keer gerecycled kan worden, omdat het uit slechts één materiaalsoort bestaat. Het wordt bij veel isolatieklussen gebruikt waar de isolatiewaarde minder belangrijk is dan de dikte of opvulling. EPS heeft ongeacht de dikte, een isolatiewaarde van 0,036 W/(m.K).

Drukvaste platen, handzame parels

Bij De Isolatieshop kunt u terecht voor EPS-bouwplaten van verschillende diktes. Ook de witte en grijze H++ parels zijn in ons assortiment opgenomen met een inhoud van 330 of 375 liter. Bestellen kan eenvoudig online. Liever eerst een offerte? Ook dat kan heel gemakkelijk online.