U bent hier:

Dakisolatie

Dakisolatie is erg belangrijk, want gemiddeld gaat zo’n 25% tot 30% van de warmte in een huis verloren via het dak. Door het aanbrengen van dakisolatie houdt u de warmte in uw huis en dat zorgt voor een warme en aangename woning. Bovendien bespaart u hiermee op uw energierekening. Dakisolatie is dus om meerdere redenen een slimme investering. U hoeft dakisolatie niet perse uit te besteden, want meestal is dit eenvoudig zelf te plaatsen. Lees hier meer over dakisolatie:

  1. Plat dakisolatie
  2. Hellend (schuin) dakisolatie
  3. Het bouwbesluit over dakisolatie

Bekijk hier ons assortiment dakisolatie:

Dakisolatie

Een plat dak isoleren? Dat kan van buitenaf met verschillende materialen geïsoleerd worden. PIR-isolatieplaten worden veel gebruikt, omdat het drukvast is en goed beloopbaar. Ook heeft PIR een hoge isolatiewaarde. Als u besluit om uw platdak te isoleren, moet u het materiaal onder de dakbedekking aanbrengen. Als uw dakbedekking nog in goede staat is, kunt u er ook voor kiezen om XPS-platen te gebruiken. U krijgt dan een wam-dak-constructie.

U kunt uw platte dak ook van binnenuit isoleren. Hiervoor kunt u gebruikmaken van minerale wolsoorten als steenwol en glaswol. Bij de isolatie van binnenuit moet u wel rekening houden met vocht. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een folie.

dakisolatie


Hellenddak isolatie

Hellende daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd. Dit gebeurt veelal via de zolder. Veelgebruikte materialen hierbij zijn PIR en minerale wolsoorten als steenwol en glaswol. Na het plaatsen van de isolatie, kunt u de constructie zelf afwerken met gipsplaten. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze maatwerk-oplossingen (PIR met gips, OSB of Fermacell). Dit scheelt u werk en levert ook nog eens een mooie afwerking op.

Hellende daken kunnen ook van buitenaf geïsoleerd worden met PIR renovatieplaten. Deze platen zijn voorzien van drie tengels en kunt u eenvoudig aanbrengen op een bestaand dakbeschot. Heeft u een dakhelling die kleiner is dan 25°c, dan moet u eerst een waterkerende damp-open folie plaatsen. Deze dakhellingen zijn namelijk vlakker waardoor het water moeilijker weg kan.

renovatieplaten


Het bouwbesluit over dakisolatie

Als u besluit uw dak te renoveren, moet u rekening houden met het Bouwbesluit. Hierin staat aan welke Rc-waarde uw dak moet voldoen. Dit betekent dat de constructie in het geheel (incl. bevestigingsmaterialen etc.) een bepaald isolatievermogen heeft. Voor de na-isolatie van bestaande bouw is dat een Rc-waarde van minimaal 1,3. Verandert u de gehele constructie dan wordt dat gezien als nieuwbouw en moet u een Rc-waarde van minimaal 6 hebben.

Heeft u nog vragen over de isolatie van uw dak? Neem gerust contact met ons op.