U bent hier:

Dakisolatie


Isoleer uw dak zelf met onze isolatiematerialen. Er gaat zo'n 25 tot 30% van de warmte in huis verloren via het dak. Als de zolder daarbij ook nog als leefruimte wordt gebruikt, is een goede dakisolatie zonder meer aan te raden. Volgens het bouwbesluit moet een dakconstructie een minimale Rc-waarde van 6.0 hebben. Dit bereikt u alleen met de juiste isolatiematerialen. Bij De Isolatieshop vindt u - afhankelijk van het soort dak - verschillende soorten isolatiemateriaal om uw dak te isoleren.

Voorbeelden van dakisolatie

  • Steenwol (isolatie van binnenuit)
  • PIR (isolatie van binnenuit of buitenaf)
  • XPS (voor een warm-dak-constructie)

Isoleren van een plat dak

Een plat dak kan bijvoorbeeld met verschillende materialen van buitenaf worden geïsoleerd. PIR is hier een veelgebruikt materiaal. Het is namelijk drukvast (en goed beloopbaar) en kent een hoge isolerende werking. Wel moet dit altijd onder de dakbedekking worden aangebracht. Is de dakbedekking in goede staat en wilt u deze niet vervangen? Dan is een zogenaamde warm-dak-constructie met watervaste XPS-isolatie een mogelijkheid.

Het isoleren van een plat dak via de binnenzijde kan ook. Minerale wolsoorten zoals steen- en glaswol lenen zich hier uitstekend voor. Al dient u bij isolatie van binnenuit wel rekening te houden met vocht (de juiste verwerking en folie voorkomt dit probleem).

dakisolatie

Isoleren van een schuin dak

Een hellend dak zal bij bestaande bouw veelal via de zolder worden geïsoleerd. U kunt hierbij kiezen voor isolatiematerialen als PIR of minerale wol om deze vervolgens zelf af te werken. U kunt ook kiezen voor onze maatwerk-oplossing; PIR-isolatie met het plaatmateriaal (underlayment, OSB of gipsplaat) er op verlijmd. Dit scheelt u werk en levert in korte tijd een strakke afwerking op.

Een schuin dak isoleren van buitenaf kan ook. Onze renovatieplaten met verlijmde tengels zijn hier een goede oplossing voor.

renovatieplaten


Dakisolatie voor een lage prijs

Zowel onze A-keus, als onze B-keus dakisolatie, voldoet aan alle eisen en zorgt voor een perfecte isolatie. Selecteer eenvoudig uw soort dak en waar u de isolatie wilt aanbrengen. Dan tonen wij u een zeer divers aanbod van verschillende isolatiemogelijkheden. Bij ieder product uit ons assortiment vindt u de specifieke eigenschappen. U ziet hierdoor direct of het isolatieproduct geschikt is voor uw dak.

Heeft u vragen over ons isolatiemateriaal of wilt u een persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op.