U bent hier:

Platdak isolatie

Ook een platdak kan van binnenuit en buitenaf geïsoleerd worden. Wilt u weten waar u het beste kunt isoleren? Neem dan contact met ons op. Voor iedere platdak isolatie hebben we in ieder geval de juiste materialen in huis.

Van buitenaf of binnenuit?

Voor het van buitenaf isoleren van uw platte dak kunt u bij De Isolatieshop kiezen uit hardere PIR met gebitumeerd glasvlies of Aluminium cachering, XPS of afschot PIR platen, maar ook voor het meer buigzame steenwol. Welke isolatie u het best voor uw dak kunt gebruiken, is afhankelijk van hoe u het dak gaat gebruiken en in hoeverre brandveiligheid, dampremming, duurzaamheid en geluidsisolatie een rol spelen. Steenwol bijvoorbeeld is budgettair en akoestisch gezien een goed keus. PIR-isolatieplaten daarentegen kunnen een hoge isolatiewaarde behalen met een geringe dikte, terwijl XPS-isolatie nagenoeg geen water opnemen. Bent u op zoek naar dakisolatie waar het water goed van afstroomt, dan bieden onze afschot PIR-isolatieplaten uitkomst.

Wilt u het dak van binnenuit isoleren, dan bieden wij u de keus uit steenwol en glaswol. Twee voordelige isolatietypen die beide goede thermische en akoestische eigenschappen kennen. Ook zijn beiden onbrandbaar en kunnen ze snel verwerkt worden. Uw keus voor een van de twee soorten is van persoonlijke voorkeur afhankelijk.