Toon prijzen
Excl. btw

PIR + Gips

Wij verlijmen gipsplaten met PIR isolatieplaten. Met PIR+GIPS platen kunt u isoleren en afwerken in één handeling. PIR + gipsplaten worden meestal gebruikt voor het isoleren van wanden en plafonds.

Verschil PIR+Gips AK & PIR+Gips RK

PIR + gipsplaten met afgeschuinde kant (AK)

Deze PIR + gipsplaat is voorzien van twee of vier afgeschuinde kanten (AK). Dankzij deze afgeschuinde kanten kunt u de naad tussen twee platen volledig vlak afwerken (gebruik hiervoor een voegenvuller of gipspleister). Gaat u de platen nog verder afwerken met pleisterwerk of wilt u juist een afwerking met zichtbare naad, dan kunt u beter kiezen voor PIR + gipsplaten met een ronde kant. Wilt u een vochtige ruimte isoleren? Kies dan voor de speciale platen waarbij PIR is verlijmd met vochtwerende (WR) gipsplaten.

Bekijk de PIR + gipsplaten met afgeschuinde kant

Bekijk de vochtwerende PIR + gipsplaten

PIR + gipsplaten met ronde kant (RK)

Deze PIR + gipsplaat is voorzien van een ronde kant (RK). Deze ronde kant geeft een fraaie naad wanneer u de gipsplaten verder niet afwerkt. Wilt u de platen vlak afwerken, dan raden wij u gipsplaten met afgeschuinde kanten (AK) aan. Bij deze AK-gipsplaten kunt u de naad vlak en onzichtbaar afwerken.

Bekijk de PIR + gipsplaten met ronde kant

PIR + Gips platen zijn licht van gewicht, maar u kunt ze niet zwaar belasten. PIR + Gips is uitermate geschikt om snel een mooie wand of plafond te realiseren. U kunt deze platen namelijk eenvoudig afwerken, bijvoorbeeld door ze te schilderen of stuken. Wij hebben verschillende uitvoeringen in het assortiment, geschikt voor diverse afwerkingen. Wanneer u veel in de gipsplaten moet schroeven of wanneer u er zware spullen aan op wilt hangen, dan kunt u beter een ander plaatmateriaal dan gips kiezen. De combinatie PIR+Fermacell of PIR+OSB is dan een betere keuze. Bovendien is het dan verstandig om de gecombineerde PIR-plaat niet tegen de wand te lijmen, maar in de wand te schroeven. 

Voor- en nadelen van PIR + Gips:

+ In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar
+ Geschikt voor zichtwerk
+ Relatief voordelig in vergelijking met andere combinaties
- Niet zwaar belastbaar