U bent hier:

Houtvezel

Kiezen voor houtvezelisolatie betekent werken met een hoogwaardig, milieuvriendelijk en multifunctioneel product. De houtvezelisolatie van Pavatex is een natuurlijk isolatiemateriaal op basis van houtvezel. Houtvezel biedt naast uitstekende thermische- en geluidsisolatie ook bijzonder goede ventilerende en luchtzuiverende eigenschappen.

Pavaflex: flexibel en goed te klemmen
Isolair: voor onderdaken en geventileerde gevels
Pavatherm: drukvaste, multifunctionele platen
Pavaferm / pavacoustic: tegen (contact)geluiden

Thermische eigenschappen

Hoe isoleert houtvezel? Houtvezelisolatie is een vorm van cellulose-isolatie dat in dezelfde lijn ligt als papierisolatie of papiervlokkenisolatie. De luchtkamers in de houtvezelplaten en de cellulose houden warmte vast en zorgen hiermee voor thermische-isolatie. Dankzij de ademende structuur van de houtvezel zijn de houtvezelplaten bovendien ideaal voor de regeling van vochtigheid van de binnenlucht naar de buitenlucht.

De zuiverende werking van houtvezelisolatie

Met houtvezelisolatie heeft u niet alleen de zekerheid van een uitermate goede thermische isolatie, maar het product heeft ook een neutraliserende werking. Bomen zetten broeikasgas om in zuurstof door koolstof op te slaan. Ze neutraliseren daarmee het broeikaseffect.
Ondanks dat de bomen tot houtvezel zijn verwerkt blijft de koolstofopslag in de houtvezel actief. Dit resulteert in een gezond woonklimaat.

Positieve eigenschappen

Naast bovenstaande positieve eigenschappen van houtvezelisolatie heeft deze manier van isoleren nog meer voordelen. De platen werken brandwerend, want ze gaan een snelle uitbreiding van brand tegen. Door het natuurlijke karakter van de platen ontstaat er bovendien geen giftige rook.