Zolderisolatie

Leestijd: 2 min

Om het dak minder kwetsbaar te maken voor temperatuurveranderingen, adviseren wij uw zolder te isoleren. Dit maakt de hele woning een aangenamere leefomgeving. Het dak isoleren is ook de meest voordelige manier om energie te besparen in een huis, omdat ongeveer 25% van de energie verloren gaat via de warmte die door het dak stijgt.
De eenvoudigste manier om een schuin dak te isoleren is met isolatieplaten. Bij dakisolatie met glas- of steenwol worden de ruimtes tussen de spanten volledig opgevuld met isolatiemateriaal. In dit voorbeeld gebruiken we PIR & gips isolatieplaten.

PIR + OSB

PIR Renovatieplaten


Boodschappenlijstje

* Voor het isoleren van uw zolder adviseren wij om de verlijmde PIR-platen van De Isolatieshop te gebruiken. U kunt hiermee isoleren en afwerken in één handeling. De PIR-isolatieplaten zijn door ons al verlijmd met een gipsplaat als toplaag.

Hoe plaats ik zolderisolatie?

Stap 1

Schroef de ventilatielatten horizontaal tegen het dakbeschot. Houd hierbij een hartafstand van circa 30 centimeter tussen de latten aan. Plaats altijd een ventilatielat aan de boven- en onderzijde.

Stap 2

Voeg, waar nodig, opvulplaatjes onder de latten toe, om eventueel hoogteverschil van de latten uit te vlakken. Dit zorgt voor een vlakkere afwerking van de platen.

Stap 3

Zaag vervolgens de isolatieplaat op maat, zodat deze tussen de gordingen past. Zaag de plaat waar nodig in verstek. 

Stap 4

Spuit een ril purschuim, rondom, om de isolatieplaat om zo een luchtdichte afsluiting te creëren. 

Stap 5

Zet de eerste plaat tegen de ventilatielatten en schroef hem vast. Herhaal de vorige stappen totdat het volledige dak is geïsoleerd. 

Stap 6

Werk nu de schroefgaten en de naden tussen de platen af. Dit doet u met voegengips en gaasband.

Stap 7

Dan is het nu tijd om de zolder z'n definitieve afwerking te geven. U kunt de platen bijvoorbeeld schilderen. Het is ook mogelijk om de platen te behangen of te stucen.


Ons assortiment verlijmde PIR-platen

Een dampremmende laag is onmisbaar om vochtproblemen te voorkomen. Ons assortiment verlijmde PIR isolatieplaten is al voorzien van een dampremmende aluminium-cachering. Dit is een belangrijk voordeel, omdat condens anders na verloop van tijd onvermijdelijk problemen met schimmel, houtrot of andere problemen zal geven.

Snel isoleren gaat heel eenvoudig en snel met de kant-en-klaar PIR-platen van De Isolatieshop. Deze PIR-platen zijn al verlijmd en daardoor heeft u snel resultaat. In dit voorbeeld gebruiken wij PIR+gips, maar er zijn nog meer combinaties verkrijgbaar. Hier geven wij een overzicht van alle verlijmde producten. 

De Isolatieshop B.V.
16-03-21