U bent hier:

Buisisolatie

Sanflex 18x13 L=2000mm

2,08
v.a.
0 star(s)
NMC
Diameter:18mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 15x13 l=2000mm

Climaflex XT 15x13 l=2000mm

2,69
v.a.
0 star(s)
NMC
Diameter:15mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 18x13 l=2000mm

Climaflex XT 18x13 l=2000mm

2,87
v.a.
0 star(s)
NMC
Diameter:18mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 22x13 l=2000mm

Climaflex XT 22x13 l=2000mm

2,98
v.a.
Diameter:22mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 28x13 l=2000mm

Climaflex XT 28x13 l=2000mm

3,48
v.a.
Diameter:28mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 35x13 l=2000mm

Climaflex XT 35x13 l=2000mm

4,02
v.a.
Diameter:35mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 48x13 l=2000mm

Buisisolatie Climaflex XT 48x13 l=2000mm

5,87
v.a.
0 star(s)
NMC
Diameter:48mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim
Buisisolatie Climaflex XT 60x13 l=2000mm

Buisisolatie Climaflex XT 60x13 l=2000mm

7,02
v.a.
0 star(s)
NMC
Diameter:60mm
Afmeting:2000mm
Materiaal:PE-schuim

Buisisolatie voor geïsoleerde leidingen

Buisisolatie is een belangrijk onderdeel van woningisolatie. Via waterleidingen van koper, staal of aluminium gaat veel warmte verloren. Zonder buisisolatie geeft het warme water in de buis warmte af aan ruimtes die u niet persé wilt verwarmen. Denk hierbij aan loze ruimtes op zolder, achter schotten of in een kruipruimte. In een kruipruimte zijn het meestal cv-leidingen die door niet-verwarmde ruimtes lopen. Het isoleren van uw cv-leiding met buisisolatie voorkomt warmteverlies en hierdoor bespaart u op stookkosten.

Buisisolatie
Buisisolatie voor het isoleren van verwarmingsbuizen

Temperatuur behouden

Een ander voordeel van buisisolatie is dat het water in de leidingen beter op temperatuur blijft. De buisisolatie houdt de warmte in de buis. Dit merkt u vooral wanneer u in de keuken of badkamer warm water nodig heeft. Met buisisolatie is de wachttijd voor warm water aanzienlijk korter dan wanneer u uw buizen niet van isolatie heeft voorzien.
Daarnaast is het belangrijk om uw leidingwerk te beschermen tegen kou. Denk hierbij aan waterleidingen die op een plaats gelegd zijn wat ze gevoelig maakt voor bevriezing. Bijvoorbeeld in slecht geïsoleerde huizen en/of vlak onder de vloer.

Condensatie voorkomen

Condensatie ontstaat als warme lucht in aanraking komt met een koud materiaal. De warme lucht koelt af en slaat neer op het koude materiaal. Is leidingwerk niet voorzien van isolatie, dan ontstaan er druppels op de buizen. Deze druppels kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de constructie van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld leidingwerk boven een verlaagd plafond? De condens kan op de plafondelementen druppelen en vochtkringen veroorzaken. En wat als de druppels op waardevolle spullen terecht komen, zoals elektronische apparatuur?

Buisisolatie om condensatie te voorkomen
Condensatie voorkomen doet u met buisisolatie

Tikkende leidingen isoleren

Heeft u thuis last van tikkende leidingen? Ook dit probleem kunt u voor een groot deel verminderen met het toepassen van isolatie. Het tikken treedt namelijk vaak op door het opwarmen of afkoelen van de leidingen. De buisisolatie houdt de warmte in de buis waardoor het wisselen tussen opwarmen en afkoelen wordt voorkomen. Helpt dit niet, probeer dan de verwarming eens te ontluchten.

Buisisolatie Climaflex

Het assortiment van De Isolatieshop bestaat uit Climaflex buisisolatie die wij in diverse diameters aanbieden. Deze kwaliteitsproducten zijn gemaakt van PE-schuim met een gesloten celstructuur en zijn geproduceerd op basis van grijs gekleurd polyethyleen. In ons assortiment vindt u buisisolatie van PE-schuim. Dit materiaal heeft zich bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product voor isolatietoepassingen in zowel verwarming als sanitair. Climaflex buisisolatie heeft een handige plakstrip (in de lengtenaad) waardoor het aanbrengen van het isolatiemateriaal gemakkelijk is.

Buisisolatie voor dikke leidingen
Buisisolatie voor dikke leidingen

Buisisolatie bocht

Voor de buisisolatie van De Isolatieshop heeft u geen speciale bochten nodig. De isolatiebuis is flexibel waardoor u het isolatiemateriaal eenvoudig ombuigt naar de vorm van uw leiding. Hierdoor hoeft u niet te werken met een speciale buisisolatie bocht. De plakstrip van de Climaflex buisisolatie maakt het u bovendien nog eenvoudiger om zelf uw buisisolatie te plaatsen.

Bespaar op stookkosten

Dankzij buisisolatie kunt u met een relatief kleine investering besparen op uw energierekening. Voorkom dat er onnodig warmte verloren gaat! Omdat buisisolatie een warmte-isolerende werking heeft blijft de warmte in het leidingwerk. Uiteindelijk bespaart u hierdoor op stookkosten. Vragen of advies op maat? Wij staan altijd voor u klaar!

Leidingwerk met buisisolatie
Voorbeeld van hoe buisisolatie om uw leidingwerk toegepast wordt