U bent hier:

Koper, staal of aluminium buizen en leidingen die door ruimtes lopen die niet verwarmd hoeven worden kunnen een hoop onnodige warmte verloren laten gaan. Zo ook Cv-leidingen, deze geven veel warmte af. Door buisisolatie met een goede warmte-isolerende werking kunt u besparen op de stookkosten. Het warme water dat door de leidingen loopt verliest zijn warmte niet en blijft op temperatuur. Ook eventueel koud water dat door de leidingen loopt blijft heerlijk koud. Door het gebruik van buisisolatie ervaart u eveneens meer comfort. Het water in de leidingen blijft namelijk warm en dat merkt u goed wanneer u in de keuken of badkamer warm water nodig heeft. De wachttijd voor warm water is met buisisolatie aanzienlijk korter.

Onze keus

Het assortiment van De Isolatieshop bestaat uit Sanflex en Climaflex buisisolatie in diverse diameters. Beiden kwaliteitsproducten zijn gemaakt van PE-schuim met een gesloten celstructuur en zijn geproduceerd op basis van grijsgekleurd polyethyleen. Wij bieden buisisolatie van PE-schuim omdat het een beproefde en bewezen kwaliteit voor isolatietoepassingen in zowel verwarming, als sanitair kent.

Het grootste verschil in beide soorten buisisolatie is de brandklasse. Sanflex buisisolatie heeft brandklasse E, Climaflex heeft brandklasse B en voldoet aan de laatste brandnormen. Overigens is Climaflex buisisolatie voorzien van een zelfklevend sluitsysteem in de lengtenaad om het aanbrengen te vereenvoudigen. Vragen of advies op maat? Wij staan altijd voor u klaar!