U bent hier:

Isoleer uw leidingen met de juiste buisisolatie. Zo voorkomt u warmteverlies en tikkende leidingen.

Buisisolatie:

  • Voorkomt warmteverlies in de leidingen
  • Vermindert tikkende geluiden
  • Bespaart op uw stookkosten

Warmere leidingen met buisisolatie

Waterleidingen van koper, staal of aluminium kunnen veel warmte verloren laten gaan als u deze niet isoleert. Hetzelfde geldt voor cv-leidingen die vaak door niet-verwarmde ruimtes (denk aan de kruipruimte) lopen. Het isoleren van uw cv-leidingen voorkomt warmteverlies en hierdoor bespaart u geld op de stookkosten.

Een ander voordeel van buisisolatie is dat het water in de leidingen beter op temperatuur blijft. Dit merkt u goed wanneer u in de keuken of badkamer warm water nodig heeft. De wachttijd voor warm water is met buisisolatie aanzienlijk korter.

Tikkende leidingen isoleren

Heeft u thuis last van tikkende leidingen? Ook dit probleem kunt u voor een groot deel verminderen met het toepassen van isolatie. Het tikken treedt namelijk vaak op door het opwarmen of afkoelen van de leidingen. Helpt dit niet, probeer dan de verwarming nog eens te ontluchten.

Buisisolatie NMC Sanflex / Climaflex

Het assortiment van De Isolatieshop bestaat uit NMC Sanflex en Climaflex buisisolatie in diverse diameters. Beiden kwaliteitsproducten zijn gemaakt van PE-schuim met een gesloten celstructuur en zijn geproduceerd op basis van grijsgekleurd polyethyleen. Wij bieden buisisolatie van PE-schuim omdat het een beproefde en bewezen kwaliteit voor isolatietoepassingen in zowel verwarming, als sanitair kent.

Het grootste verschil in beide soorten buisisolatie is de brandklasse. Sanflex buisisolatie heeft brandklasse E, Climaflex heeft brandklasse B en voldoet aan de laatste brandnormen. Overigens is Climaflex buisisolatie voorzien van een zelfklevend sluitsysteem in de lengtenaad om het aanbrengen te vereenvoudigen.

Vragen of advies op maat? Wij staan altijd voor u klaar!