U bent hier:

De prijs van isolatiemateriaal per m²

Het isoleren van een vloer, muur, kruipruimte of dak kan als snel oplopen in de kosten. Om grip op de kosten te houden, is het handig om vooraf inzicht te hebben in de kosten van het isolatiemateriaal. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen bij een isolatiedikte van 60mm. Deze dikte heeft u namelijk al snel nodig als u wilt isoleren. Afhankelijk van het materiaal dat u wilt gebruiken en de dikte die u nodig heeft, zit er natuurlijk wel verschil in de prijs. 

Kosten isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal  Vanaf-prijs per m² (60mm)
Steenwol€ 4,26
PIR€ 12,83
XPS€ 9,53
EPS€ 5,02
Glaswol€ 2,27
Minerale wol€ 3,46

U kunt ook een berekening maken op basis van de toepassing. Zo kunt u bijvoorbeeld berekenen hoeveel u kwijt bent aan de isolatie van een scheidingswand of hellend dak. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijs per vierkante meter bij een isolatiedikte van 60mm. 

Kosten isolatie per toepassing

Isolatieklus  Vanaf-prijs per m² (60mm)
Platdak isolatie€ 2,27
Hellenddak isolatie€ 2,27
Spouwmuur isolatie€ 5,11
Scheidingswand isolatie€ 2,27
Voorzetwand isolatie€ 2,27
Betonvloer isolatie€ 5,02
Houtenvloer isolatie€ 2,27
Kruipruimte isolatie€ 8,40
Badkamer isolatie€ 9,53

Wilt u de exacte prijs van het door u gewenste materiaal weten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier kunt u op basis van het aantal te isoleren vierkante meters een kostenberekening maken met de rekenhulp. Heeft u grotere aantallen nodig? Vraag dan een persoonlijke offerte aan. 


Heeft u nog andere vragen over de kosten van isolatiemateriaal? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.