U bent hier:

XPS

Voordelen van XPS

XPS is een een lichtgewicht isolatiemateriaal. Het materiaal is een afgeleide van EPS (tempex), maar biedt een veel betere isolatiewaarde. Een ander voordeel van XPS isolatieplaten is dat ze geen vocht opnemen. De hoge drukvastheid maakt het materiaal goed beloopbaar. De meeste XPS isolatieplaten zijn voorzien van een verbinding. Dit geeft een goede onderlinge aansluiting zonder koudebrug. De platen zijn daarnaast eenvoudig te verlijmen tegen muren of plafonds.

Toepassingen van XPS isolatie

Het is een type isolatie dat zich goed leent voor de badkamer, maar ook vloeren en daken kunnen goed geïsoleerd worden met dit geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (zoals XPS voluit heet). XPS wordt ook veel toegepast in de grond, bijvoorbeeld bij kelders en zwembaden.

  • Platte daken. XPS-platen zijn bestand tegen vocht en goed te belopen. Dit maakt ze perfect voor bijvoorbeeld een warm-dak-constructie.
  • Kelders/Zwembaden. XPS neemt geen vocht op. U kunt ze hierdoor goed gebruiken in de grond.
  • Vloeren. De platen zijn in hoge mate drukvast en geschikt voor hoge belasting.


XPS Isolatie
Een XPS-isolatieplaat met L-sponning


XPS bouwplaten voor uw badkamer

De nieuwe BaseTec XPS-bouwplaten zijn dankzij hun unieke afwerklaag zeer geschikt om uw badkamer te isoleren. De hoogwaardige blauwe XPS-kern zorgt er samen met de afwerklaag voor dat de platen beschikken over zeer goede mechanische en constructieve kenmerken. De BaseTec XPS-isolatieplaten maken dat u eenvoudig uw badkamer kunt isoleren, eventuele hoogteverschillen kunt uitvullen en daarna de platen direct kunt betegelen of stucen.