U bent hier:

PIR 2-zijdig aluminium

PIR 2-zijdig aluminium platen zijn voorzien van een aluminium cachering (toplaag). Dit is een dampdichte laag die er voor zorgt dat damp tegengehouden wordt. Hierdoor blijft uw isolatielaag in optimale staat. In ons assortiment hebben wij verschillende afmetingen PIR aluminium platen tegen een scherpe prijs. PIR aluminium platen kunt u daarom het beste bij ons kopen.

  1. Waarom PIR 2-zijdig aluminium?
  2. PIR 2-zijdig aluminium aanbrengen

Bekijk hieronder ons brede assortiment PIR 2-zijdig aluminium en kies de gewenste dikte.

Waarom PIR 2-zijdig aluminium?

PIR 2-zijdig aluminium is een hoogwaardig isolatiemateriaal, omdat u met geringe dikte al een hoge isolatiewaarde kunt bereiken. Dit komt door de relatief lage lamdawaarde van PIR hardschuim. De reflectie zorgt er voor dat PIR met een aluminium cachering een iets hoger isolatiewaarde heeft dan PIR met bitumen of mineraalglasvlies. Voordeel van het materiaal is ook dat het licht van gewicht en drukvast is. Hierdoor zijn de platen makkelijk te bevestigen, maar ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld de isolatie van vloeren.

PIR 2-zijdig aluminium aanbrengen

Doordat PIR aluminium platen licht van gewicht zijn, zijn ze makkelijk te plaatsen. Om de platen onderling aan elkaar te bevestigen, kunt u gebruikmaken van de FM330 flexibele pur of de FM310 purschuim. De naden die ontstaan tijdens het bevestigen van de platen, kunt u aftapen met aluminium tape. U kunt PIR aluminium platen gebruiken voor de isolatie van platte daken, zolders, vloeren en (spouw)muren. U kunt de isolatie afwerken met panlatten en gipsplaten.  

Heeft u nog andere vragen over PIR 2-zijdig aluminium of de verwerking hiervan? Neem dan gerust contact met ons op.