U bent hier:

Bij De Isolatieshop denken wij graag met u mee. Het isoleren van uw volgende woning is niet moeilijk, met de juiste producten en tips kunt u dit gemakkelijk zelf! Wij bieden u een compleet assortiment met duurzame en betaalbare isolatiematerialen.

  >> Bekijk onze bestsellers

We leveren direct uit voorraad en zijn gespecialiseerd in het snel leveren van passende oplossingen voor ieder isolatievraagstuk. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op, dan kunnen we samen kijken welke materialen voor uw situatie het meest geschikt zijn.

Enkele voordelen:

  • Bestel eenvoudig online, wij leveren de materialen snel bij u thuis
  • Wij leveren gewoon aan particulieren, voor kleine én grote bestellingen
  • Toch hulp nodig? Wij adviseren u graag!

Wij hebben een zeer grote voorraad (300.000m²) en kunnen de materialen daardoor snel leveren in heel Nederland en België. Naast de verschillende isolatiematerialen als PIR, EPS, glaswol en steenwol, hebben wij ook alle accessoires in het assortiment. Denk aan pur, pur-pistolen, aluminium tape, dampremmende folie, steenlijm en ventilatielatten. Kortom; alles voor uw volgende isolatieklus.

Daarnaast bent u voor maatwerk ook aan het juiste adres bij De Isolatieshop. Wij verlijmen uw isolatie naar wens met plaatmateriaal van gips of hout en zagen al uw isolatie op maat.

Een oudere woning op het oog?

Als u een oudere woning op het oog heeft, dan is de kans groot dat deze nog niet goed geïsoleerd is. Bij woningen die in de jaren ’70 of daarvoor gebouwd zijn, is isolatie namelijk niet vanzelfsprekend. Hierdoor kan de energierekening echter al snel oplopen. Gelukkig kunt u hier gemakkelijk zelf wat aan doen. Door op verschillende plekken de juiste isolatie aan te brengen, kunt u de energierekening namelijk flink laten dalen. Tegelijkertijd creëert u ook een prettiger leefklimaat. Weten waar u de isolatie het beste aan kunt brengen? Lees dan snel verder en bekijk het assortiment hier onder.

Muren

Elke muur in huis kan geïsoleerd worden, want iedere kamer verdient goede isolatie om tot een prettig leefklimaat te komen. Scheidingswanden kunt u bijvoorbeeld met steenwol of glaswol isoleren. Deze isolatiematerialen hebben zowel thermische als akoestische eigenschappen. Hierdoor blijft de warmte in de kamer en heeft u minder last van geluidshinder.

Ook voorzetwanden zijn gemakkelijk te isoleren met steenwol of glaswol. Nog makkelijker zijn de kant-en-klare PIR platen. Deze zijn op maat gemaakt en voorzien van een toplaag (gips, OSB of Fermacell).

Ook kunt u besluiten om de spouwmuren te isoleren. Spouwmuren zijn een tweetal muurdelen die aan elkaar bevestigd zijn. Tussen deze twee muurdelen zit vaak een vrije ruimte die opgevuld kan worden met isolatiemateriaal. Zonder spouwmuurisolatie aan te brengen, verdwijnt gemiddeld 20% van de warmte naar buiten. De spouwmuren van een standaard tussenwoning heeft u al geïsoleerd voor circa €800,- en u bespaart dan gemiddeld €200,- per jaar. Met de juiste isolatie brengt u de energierekening dus al snel terug. Ook houdt u meer warmte binnen én hoeft u minder te stoken. Afhankelijk van de dikte van de vrije ruimte, kunt u de spouwmuur opvullen met steenwol, glaswol of PIR.

Daken

Via het dak gaat nog meer warmte verloren. Maar liefst 25 tot 30%. Ook hier valt dus veel winst te behalen als de juiste isolatie wordt aangebracht. Zeker wanneer de zolder ook nog als leefruimte gebruikt wordt. Zowel platte als hellende daken kunnen van binnenuit en buitenaf geïsoleerd worden. De isolatie van een dak is over het algemeen wat duurder, maar het levert al snel een besparing van maar liefst €650,- per jaar op.

Vloeren

De vloer is het koudste gedeelte van het huis, omdat warmte opstijgt. Met een goed geïsoleerde vloer houdt u de opgewekte warmte binnen en voelt de vloer minder koud aan. Het leefklimaat verbetert hierdoor enorm. Een ander voordeel is dat u met vloerisolatie een besparing van €160,- creëert.

Kruipruimte

Als laatste kunt u ook nog een beter leefklimaat creëren door de kruipruimte te isoleren. De kruipruimte bevindt zich onder de woning en is een plek die voor veel kou en vocht kan zorgen. Kou en vocht vinden altijd hun weg naar boven, waardoor de vloer koud aan gaat voelen. Hierdoor moet u in huis harder stoken om een kamer op temperatuur te krijgen. Door de kruipruimte met EPS parels, DI-Chips of PIR platen met een aluminium cachering te isoleren, geeft u kou en vocht geen kans meer. En nog beter, u bespaart gemiddeld weer €160,- per jaar.