U bent hier:

Dampremmende folie

Breng bij het isoleren van gevel- of dakconstructies altijd een dampremmende folie aan. Met een goede dampremmende- of dampdichte folie voorkomt u condensatie in de constructie. Ook optrekkend vocht uit natte ruimtes kan met deze folie worden gereguleerd. U brengt de folie aan op de warme kant van het isolatiemateriaal.

  1. Waarom dampremmende folie?
  2. Dampremmende of dampdichte folie?
  3. Dampremmende folie aanbrengen

Bekijk hier ons brede assortiment dampremmende folie en werk uw constructie goed af.

Waarom dampremmende folie?

Dampremmende folie moet aangebracht worden bij het isoleren van gevel of dakconstructies. Dit heeft een aantal voordelen, die allemaal te maken hebben met het voorkomen van vocht in de constructie.

Condensatie van de lucht

Wanneer de warme lucht van binnen in contact komt met de koude buitenlucht, dan zal deze condenseren. Dit gebeurt bij een bepaalde temperatuur, ook wel het dauwpunt genoemd. Dit kunt u niet voorkomen. U kunt met dampremmende folie echter wel voorkomen dat deze condensatie plaatsvindt in de constructie. Met dit folie houdt u de condensatie uit de constructie, waardoor deze eenvoudig weer kan verdampen. Zonder schade aan te richten.

Vochtige binnenruimtes

Een andere oorzaak van vocht in de constructie is vochtige binnenlucht. In sommige ruimtes is de luchtvochtigheid hoger dan normaal, denk aan een sanitaire ruimte of zwembad. Het isolatiemateriaal kan dit vocht aantrekken met alle gevolgen van dien. Ook dit kunt u voorkomen door de juiste folie aan te brengen.

condensatie

Dampremmende of dampdichte folie?

De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter wel een onderscheid te vinden in de verschillende eigenschappen.Een dampremmende folie houdt net zoveel damp tegen als een laag lucht van maximaal 100 meter. Wij verkopen o.a. Miofol 125 S dampremmende folie met een waarde van 87 (wat dus gelijk staat aan de dampremming van 87 meter lucht). Een dampdichte folie daarentegen houdt veel meer damp tegen, dit wordt daarom ook wel een dampscherm genoemd. De Miofol 125 AV folie heeft bijvoorbeeld een waarde van > 1500 (en is daardoor vergelijkbaar met meer dan 1500 meter lucht). Bij een dak- of gevel gebruikt u normaal gesproken een dampremmende folie.

Dampremmende folie aanbrengen

Breng dampremmende folie altijd aan de warme kant van het isolatiemateriaal aan. Dit houdt het vocht buiten de constructie. De warme kant bevindt zich bij dakconstructies altijd onder het isolatiemateriaal. Bij gevels is dit aan de binnenkant. Laat de folie altijd overlappen bij de naden om zo te voorkomen dat er alsnog vocht via de kieren in de constructie binnendringt. Om zeker te zijn van uw zaak kunt u de naden ook afplakken met een goede aluminiumtape.

Onderstaande illustratie laat goed zien waar u de dampremmende folie aanbrengt.

dampremmende folie aanbrengen


Heeft u vragen over dampremmende folie of de verwerking hiervan? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.